Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την υγεία των οστών. Άλλες έρευνες δείχνουν ότι έχει και άλλα οφέλη όπως την προστασία κατά του κρυώματος και την καταπολέμηση της κατάθλιψης. Τα καλά νέα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι λαμβάνουν αρκετή βιταμίνη D. Ωστόσο, αν δεν περνάτε πολύ χρόνο στον ήλιο ή αν ο οργανισμός σας δυσκολεύεται να απορροφήσει τη βιταμίνη, μπορεί να χρειάζεστε βοήθεια με τις σωστές εναλλακτικές.

Λιπαρά ψάρια. Οι πιο κοινές επιλογές περιλαμβάνουν σολομό, τόνο και πέστροφα. 85 γραμμάρια φιλέτο σολομού έχουν πολύ μεγάλη ποσότητα βιταμίνης D. Και Ω3 λιπαρά οξέα φυσικά.

Τόνος σε κονσέρβα. Δεν χρειάζεστε μόνο τα φρέσκα ψάρια για να πάρετε τα απαραίτητα στοιχεία. Ο τόνος και οι σαρδέλες σε κονσέρβα περιλαμβάνουν βιταμίνη D, είναι πιο οικονομική επιλογή και έχουν μεγαλύτερο χρόνο ζωής.

Ορισμένα μανιτάρια. Όπως και οι άνθρωποι, τα μανιτάρια έχουν την ικανότητα να παράγουν βιταμίνη D όταν εκτίθενται σε υπεριώδη ακτινοβολία. Αν και τα περισσότερα αναπτύσσονται στο σκοτάδι, υπάρχουν συγκεκριμένα είδη, όπως τα πορτομπέλο, που μεγαλώνουν σε υπεριώδη ακτινοβολία και περιλαμβάνουν βιταμίνη D.

Κρόκος αυγού. Η τροφή που βρίσκουμε και την βάζουμε εύκολα σε όλα μας τα γεύματα. Αφού η βιταμίνη D υπάρχει στον κρόκο, μην τρώτε μόνο τα ασπράδια. Απλά μην το παρακάνετε με την ποσότητα, γιατί κάθε αυγό περιλαμβάνει 200 mg χοληστερόλης.

Ενισχυμένο γάλα. Σχεδόν όλα τα είδη του αγελαδινού γάλακτος είναι ενισχυμένα με βιταμίνη D, αλλά όχι το τυρί και το παγωτό. Μπορείτε να το καταναλώσετε με ενισχυμένα δημητριακά ολικής άλεσης.