Είναι η περίοδος όπου το παιδί φέρνει στο σπίτι κάθε είδος γρίπης, ο συνάδελφος φτερνίζεται ασταμάτητα και εσείς νομίζετε ότι νιώθετε παντού κρυάδες. Εκτός του ότι πρέπει να παραμείνετε ψύχραιμη και να καταπολεμάτε το στρες όταν νιώθετε ότι σας κυριεύει, θωρακίστε το ανοσοποιητικό σας με τις ακόλουθες υπερτροφές και παραμείνετε υγιής κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

  1. Ψάρια. Τα ψάρια με έλαια όπως ο σολομός και ο τόνος είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα και αποτρέπουν τις επικίνδυνες φλεγμονές στο σώμα που είναι ο βασικός λόγος που κρυώνετε και παθαίνετε γρίπη.
  2. Όστρακα. Ο ψευδάργυρος είναι γνωστός για την καταπολέμηση του κοινού κρυώματος. Μία Καναδική έρευνα οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση ψευδάργυρου μειώνει τη διάρκεια του κρυώματος στους ενήλικες. Τα όστρακα, συγκεκριμένα, περιέχουν μεγάλη ποσότητα του στοιχείου αλλά είναι καλύτερο να τα τρώτε μαγειρεμένα για να μην καταναλώνετε βακτήρια.
  3. Σκόρδο. Εκτός από έξτρα γεύση στο φαγητό, το σκόρδο περιλαμβάνει αλλισίνη, την ουσία που παράγει αντιοξειδωτικά όταν αποσυντίθεται.
  4. Γιαούρτι και κεφίρ. Συνήθως σκεφτόμαστε τα βακτήρια ως κάτι κακό, αλλά ορισμένοι μικροοργανισμοί είναι απαραίτητοι για την υγεία μας. Τα προβιοτικά, όπως το γιαούρτι και το κεφίρ, είναι ο ιδανικός τρόπος να επωφεληθείτε των βακτηρίων που προάγουν την υγεία του πεπτικού συστήματος. Έρευνες εξάλλου έχουν δείξει ότι τα προβιοτικά μειώνουν το ρίσκο των μολύνσεων του αναπνευστικού.
  5. Στήθος γαλοπούλας. Η πρωτεΐνη του λευκού κρέατος είναι αυτή που καταπολεμά τη γρίπη και χτίζει αντισώματα.
  6. Ηλιόσποροι. Οι καλύτερες φυσικές πηγές σε βιταμίνη Ε, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κυτταρικά τοιχώματα από τη φθορά. Είναι επίσης σημαντική για την υγεία των πνευμόνων.