Οι μισοί Αμερικανοί ενήλικες δεν ασκούνται καθόλου, σύμφωνα με νέα έρευνα, που χρησιμοποίησε δεδομένα από το Κέντρο του Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών. Οι ερευνητές βρήκανε ότι το ¼ των ενηλίκων κάθεται 8 ώρες σερί χωρίς καν να σηκωθεί και ένας στους δέκα είναι σωματικά ανενεργός. Η έλλειψη άσκησης και η καθιστική ζωή αυξάνουν το ρίσκο αμέτρητων προβλημάτων υγείας, όπως ο διαβήτης, ο καρκίνος και τα καρδιακά νοσήματα. Η ομάδα του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια λέει ότι αυτά τα στοιχεία μπορούν να βοηθήσουν τους γιατρούς στο να επεμβαίνουν ως προς το κομμάτι της καθιστικής ζωής.

Για την έρευνα αυτή, που δημοσιεύτηκε στο Περιοδικό του Οργανισμού Αμερικανικής Ιατρικής, οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από το τις έρευνες της Εθνικής Υγείας και της Διατροφής για το 2015-16. Αλλά ακόμα και οι συμμετέχοντες που δήλωσαν ότι κάθονται λιγότερο από 4 ώρες ημερησίως, εξ αυτών, μόνο το 2,6% ήταν επαρκώς δραστήριο. Τα οφέλη της άσκησης είναι ήδη ευρέως γνωστά. Μπορεί να μειώσει το ρίσκο σοβαρών παθήσεων, όπως το εγκεφαλικό και η καρδιακή προσβολή, να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, αλλά να χαρίσει και καλύτερη διάθεση, ποιοτικό ύπνο και υψηλότερη αυτοπεποίθηση.

Με τα νέα δεδομένα, το Αμερικανικό τμήμα Υπηρεσιών Υγείας και Ανθρώπου εξέδωσε νέες οδηγίες ώστε να προτρέψει τους ανθρώπους να κινούνται έστω και 2-3 λεπτά την ημέρα.