Υλικά:

2 πιπεριές σε όποιο χρώμα θέλετε

225 γραμ. κοτόπουλο

λίγο παρθένο ελαιόλαδο

¼ φλιτζάνι μαριναρισμένη αγκινάρα σε λάδι

1 μικρή ντομάτα

μισό φλιτζάνι βρασμένη κινόα

χυμό από 1 λεμόνι

2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου

αλατοπίπερο

μισό φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα

τζατζίκι

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στο ξύλο κοπής, κόψτε κάθετα τις πιπεριές και βγάλτε όλο το εσωτερικό τους. Βάλτε τις σε ένα ταψάκι και ψήστε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Όσο οι πιπεριές ψήνονται, τηγανίστε με ελαιόλαδο σε μεσαία φωτιά το κοτόπουλο για 10 λεπτά περίπου. Προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από το τυρί, χαμηλώστε τη φωτιά, καλύψτε και αφήστε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
  3. Ρίξτε λίγο νερό στο ταψί με τις πιπεριές. Γεμίστε κάθε πιπεριά με το μείγμα του κοτόπουλου και προσθέστε τη μοτσαρέλα. Ξαναβάλτε στο φούρνο για 20 λεπτά και σερβίρετε με το που τις βγάλετε, με λίγο τζατζίκι στο πλάι.