Είναι πολλοί οι άνθρωποι που, ενώ προσέχουν πολύ αυτά που τρώνε και ακολουθούν μία αρκετά ισορροπημένη διατροφή, δεν βλέπουν διαφορά στα κιλά λόγω λανθασμένης κατανάλωσης αλκοόλ. Μία νέα βρετανική έρευνα βρήκε ότι το 40% των γυναικών μπορεί να καταναλώσει μέχρι και 1000 θερμίδες από μία βραδιά με κοκτέιλ. Επιπλέον, το ποτό μας προκαλεί πιο έντονη πείνα και μας οδηγεί στο να φάμε λαίμαργα junk food. Πώς θα συνεχίσουμε να πίνουμε χωρίς να δημιουργούμε πρόβλημα στην υγεία αλλά και την εμφάνισή μας;

Πρώτα τρώμε, μετά πίνουμε. Όταν το στομάχι είναι άδειο, το αλκοόλ απορροφάται εύκολα και έτσι νιώθουμε πολύ γρήγορα την επίδρασή του. Αν όμως φάμε καθαρή πρωτεΐνη και καλά λίπη, που χωνεύονται και απορροφώνται αργά από τον οργανισμό, είναι σαν να δημιουργούμε μία προστασία. Πριν πιείτε, επιλέξτε μία χούφτα ξηρούς καρπούς ή λαχανικά με φρέσκο γουακαμόλε.

Μετρήστε σωστά τα ποτά. Μπορεί να υποτιμάτε αυτό που πίνετε γιατί κάθε ποτό έχει διαφορετική περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Ένα μπουκάλι μπύρας, 1 ποτήρι με λίγο κόκκινο κρασί και ένα σφηνάκι βότκας περιέχουν το ίδιο αλκοόλ και μας δίνουν περίπου 100 θερμίδες.

Μειώστε το ρυθμό. Όσο πιο γρήγορα πίνουμε ένα ποτό, τόσο πιο γρήγορα θα μας ‘χτυπήσει’ αλλά θα μας κάνει να θέλουμε να πιούμε κι άλλο. Για να μειώσετε την αύξηση του αλκοόλ στο αίμα, να πίνετε ένα ποτήρι νερό μαζί με κάθε ποτό που παραγγέλνετε. Έτσι μπορεί να καταλήξετε να πιείτε τα μισά.

Πείτε όχι στις συνοδευτικές τροφές. Στα περισσότερα μπαρ, παραγγέλνουμε ένα ποτό που το συνοδεύουν πατατάκια, ποπ κορν, πρέτζελ και ξηροί καρποί. Έρευνα έδειξε ότι τείνουμε να τσιμπολογάμε ακόμα και αν δεν πεινάμε καθόλου ή το κάνουμε από αμηχανία. Απλώς, αποφύγετε να τα έχετε πάνω στο τραπέζι.

Βρείτε τι θα φάτε μετά. Το αλκοόλ αυξάνει την όρεξή μας και ίσως είναι αναπόφευκτο να φάμε κάτι, ακόμα και αν η ώρα είναι προχωρημένη. Μπορείτε να έχετε μαζί σας ένα φρούτο ή μία μπάρα δημητριακών. Μπορείτε να γυρίσετε σπίτι και να φάτε ένα γιαούρτι με φρούτα ή λαχανικά με χούμους.