Μπορεί να φάγατε πριν μια ώρα ένα καλό πρωινό, αλλά ξαναπεινάτε και θέλετε κάτι να ικανοποιήσετε την πείνα σας χωρίς να νιώθετε να ‘βαραίνετε’. Οι έξτρα θερμίδες που θα πάρετε όμως πρέπει να είναι θρεπτικές και να σας χορταίνουν. Τα παρακάτω σνακ έχουν λίγες θερμίδες και σας χαρίζουν τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που κάθε έγκυος χρειάζεται.

  1. Μήλο και τυρί. Είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνετε φυτικές ίνες που βοηθούν και στην πρωινή ναυτία του πρώτου τριμήνου. Ένα μεσαίο μήλο έχει περισσότερα από 4 γραμμάρια φυτικές ίνες και το παίρνετε στην τσάντα σας. Μία φέτα τυρί, από την άλλη, σας δίνει ασβέστιο αλλά φάτε με μέτρο.
  2. Φρούτα και λαχανικά. Φτιάξτε ένα μπολ με μισό φλιτζάνι κολοκυθόσπορους, μισό φλιτζάνια αποξηραμένα κεράσια, μισό φλιτζάνι αμύγδαλα και μισό φλιτζάνι σταγόνες μαύρης σοκολάτας. Η δεύτερη επιλογή είναι ένα μπολ με μισό φλιτζάνι καρύδια, μισό φλιτζάνι άγλυκη καρύδα, μισό φλιτζάνι αποξηραμένη μάνγκο και μισό φλιτζάνι κάσιους. Όλα αυτά σας δίνουν σίδηρο, βιταμίνη D και μαγνήσιο, που είναι απαραίτητο για τα οστά και τα δόντια.
  3. Γιαούρτι σαν παρφέ. Ένα κεσεδάκι με ένα φλιτζάνι μύρτιλα και 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα καρύδια. Ένα σνακ γεμάτο πρωτεΐνη και προβιοτικά για υγιές πεπτικό σύστημα.
  4. Τορτίγια με χούμους και ντομάτες. Μία ολόκληρη τορτίγια με μισό φλιτζάνι ντοματίνια και ¼ φλιτζανιού χούμους.
  5. Πεπόνι (ή άλλο εποχιακό φρούτο) με λάιμ. Αυτό σας κρατάει ενυδατωμένες, ενώ γίνεται η δροσερή εναλλακτική ενός γλυκού.