Το να τρώτε συγκεντρωμένη μπορεί να σας βοηθήσει να καταναλώσετε λιγότερες θερμίδες.

Οι άνθρωποι που τρώνε ενώ παρακολουθούν τηλεόραση ή ασχολούνται με το κινητό τους μπορεί να χάσουν τον έλεγχο του τι έχουν φάει. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε υπερφαγία.

Έκθεση των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ βρήκε ότι οι άνθρωποι που είχαν αντιπερισπασμούς ενώ έτρωγαν το γεύμα τους, έφαγαν περίπου 10% περισσότερο σε εκείνο το γεύμα.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, το να καταναλώνετε ένα γεύμα χωρίς να είστε συγκεντρωμένη, έχει ακόμη μεγαλύτερη επιρροή στην πρόσληψη των θερμίδων σας αργότερα μέσα στην ημέρα. Οι συμμετέχοντες που ήταν αφηρημένοι κατά τη διάρκεια του γεύματός τους, κατανάλωσαν 25% περισσότερες θερμίδες στα επόμενα γεύματα, συγκριτικά με τους συμμετέχοντες που ήταν συγκεντρωμένοι.

Αν τρώτε συχνά βλέποντας τηλεόραση ή χρησιμοποιώντας το κινητό σας, μπορεί ακούσια να τρώτε περισσότερο. Αυτές οι παραπάνω θερμίδες συσσωρεύονται και μπορεί να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο βάρος σας μακροπρόθεσμα.

Άλλωστε, η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προσεκτική κατανάλωση φαγητού είναι πιθανό να επηρεάσει την πρόσληψη τροφής και η ενσωμάτωση αυτής της διατροφικής αρχής στις δίαιτες παρέχει μια νέα προσέγγιση για την ενίσχυση της απώλειας βάρους, χωρίς την ανάγκη για ακριβή καταμέτρηση θερμίδων.