Έτσι όπως υπάρχουν διάφορα είδη χορού, υπάρχει και ποικιλία στα στιλ της γιόγκα ώστε να προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε ανθρώπου. Το να βρείτε το σωστό είδος και το σωστό για εσάς δάσκαλο μπορεί να αποτελέσει πρόκληση. Βοηθήστε τον εαυτό σας να αποφασίσει κάνοντας τις εξής ερωτήσεις: ‘ποιοι είναι οι δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους ξεκινάτε γιόγκα;’ Ή ‘ποιο στιλ μάθησης σας ταιριάζει; Το οπτικό ή το λεκτικό’;

Η τονωτική. Αν προτιμάτε το τελευταίο σημείο της χαλάρωσης στη γιόγκα, τότε αυτό το στιλ είναι πιο κοντά σε εσάς. Συνήθως χρησιμοποιούνται αντικείμενα, όπως οι κουβέρτες και τα στρώματα που υποστηρίζουν το σώμα σε διαφορετικές στάσεις. Αυτή η προσέγγιση ενεργοποιεί το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, εκεί όπου το σύστημα ξεκουράζεται και χωνεύει.

Χάθα. Είναι η βασική γιόγκα που σας εισάγει στη διαδικασία και περιλαμβάνει λίγο από όλα. Κινείστε μέσα από μία ακολουθία στάσεων και μένετε σε καθεμία για λίγες αναπνοές. Είναι ιδανική για εκείνους που δεν έχουν υπάρξει δραστήριοι για αρκετό καιρό.

Hot yoga. Τα μαθήματα της hot yoga ακολουθούν μία ποικιλία στάσεων και γίνεται σε χώρους με πολύ υψηλή θερμοκρασία. Φροντίστε να μην το παρακάνετε και ξεπεράσετε τα όριά σας.

Αστάνγκα. Απευθύνεται σε εκείνους που θέλουν να εξασκηθούν με πιο αθλητικό και δυναμικό τρόπο. Είναι ό,τι πρέπει για τους ανθρώπους που αγαπούν τη ρουτίνα. Υπάρχουν δύο επιλογές. Ένας δάσκαλος καθοδηγεί τους μαθητές μέσα από την ακολουθία ή το κάνεις μόνος σου δημιουργώντας μία πιο προσωπική εξάσκηση.

Προγεννητική. Όπως υποδηλώνει η ονομασία, πρόκειται για μία γιόγκα που είναι σχεδιασμένη για εγκύους. Βοηθούν στη μείωση του πόνου στην πλάτη και τους γοφούς και βοηθούν την κίνηση. Υπάρχουν τροποποιήσεις που προσαρμόζονται στην εκάστοτε φάση της εγκυμοσύνης και είναι ένα μέρος όπου οι γυναίκες μπορούν να μοιραστούν την εμπειρία και τις ανησυχίες τους.