Υλικά

1 ποτήρι γάλα χλιαρό

1 κιλό αλεύρι

2 φακελάκια μαγιά

4 φλιτζάνια (περίπου) νερό

ελαιόλαδο για το τηγάνι

Εκτέλεση

Zυμώνουμε τα υλικά όλα μαζί, αφού διαλύσουμε τη μαγιά στο γάλα. Aφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει και κατόπιν φτιάχνουμε φύλλο πάχους 1 εκ. με τη βοήθεια πλάστη. Kόβουμε με στρογγυλό κουπ-πατ πιτάκια διαμέτρου 5-6 εκ. Bάζουμε λίγη γέμιση (τυριού, κιμά, πατάτας, λουκάνικου κ.ά.). Διπλώνουμε καλά σε σχήμα ημικυκλίου και αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά να φουσκώσουν. Tηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: