Πολλά παιδιά είναι αλλεργικά σε συνηθισμένα πράγματα του σπιτιού και του περιβάλλοντος, όπως η σκόνη, τα έντομα, τα κατοικίδια, το γρασίδι και η γύρη. Μπορεί όμως να παρουσιάσουν αλλεργία σε κάποια φάρμακα αλλά και στο λάτεξ. Τα συμπτώματα που παρουσιάζουν είναι τα εξανθήματα, το πρήξιμο στο πρόσωπο, οι εμετοί και η διάρροια αλλά και το έκζεμα. Τα πιο σοβαρά συμπτώματα περιλαμβάνουν δυσκολία στην αναπνοή, πρήξιμο στη γλώσσα, επίμονο βήχα, χαμηλή πίεση και χλωμό δέρμα.

Αλλεργία σε φάρμακα. Αν κάνει διάρροια ή εμετό αφού πάρει κάποιο φάρμακο, μάλλον πρόκειται για αλλεργική αντίδραση. Κάποια παιδιά παρουσιάζουν πυρετό ή μπορεί να έχουν κάποιο πόνο.

Αλλεργία στη σκόνη. Η σκόνη μπορεί να υπάρχει παντού μέσα στο σπίτι και τα συμπτώματα να περιλαμβάνουν πυρετό, εκδήλωση άσθματος και έκζεμα. Μπορείτε να πλύνετε τις κουβέρτες και τα παπλώματα ή να αφαιρέσετε τα μαλακά παιχνίδια από την κρεβατοκάμαρα του παιδιού.

Αλλεργία στα κατοικίδια. Τα σκυλιά και τα γατάκια μπορεί να προκαλέσουν κνησμό στο δέρμα ή μύτη και μάτια που ‘τρέχουν’.

Αλλεργία στα έντομα. Κάθε παιδί δρα διαφορετικά στο τσίμπημα ενός εντόμου αλλά το κλασικότερο σύμπτωμα είναι το πρήξιμο της περιοχής όπου έχει δαγκωθεί. Σε γενικές γραμμές, όταν βγαίνετε έξω, καλύψτε τα χέρια και πόδια του παιδιού και να αποφεύγετε περιοχές όπου συγκεντρώνονται πολλά έντομα, ειδικά αν το παιδί έχει αλλεργία στο γρασίδι.