Αν και δεν είναι δίκαιο να κάνουμε διαχωρισμό των φύλων και να πιστεύουμε ότι οι άντρες διαφέρουν πολύ από τις γυναίκες ως προς την αντιμετώπιση του σεξ και τις ανησυχίες που ενδεχομένως έχουν, πάντα θα υπάρχουν κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις στα δύο φύλα γιατί αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο έχουμε εκπαιδευτεί να λειτουργούμε, έστω και άθελά μας. Κι ενώ το σεξ είναι μία από τις μεγαλύτερες πηγές απολαύσεις, μπορεί να γίνει και η πηγή άγχους για πολλές από εμάς, ειδικά όταν βρισκόμαστε στην αρχή μίας σχέσης ή όταν διανύουμε μία δύσκολη και αγχώδη περίοδο της ζωής μας.

Κάθε αρχή και δύσκολη. Όταν βρισκόμαστε στην αναγνωριστική περίοδο μίας σχέσης, προσπαθούμε να καταλάβουμε τόσο το πώς λειτουργεί ο άλλος, όσο και τον ίδιο μας τον εαυτό. Αποκτάμε σιγά σιγά εξοικείωση, ανακαλύπτουμε ο ένας τις ερωτογενείς ζώνες του άλλου, λέμε και δεν λέμε αυτό που έχουμε στο μυαλό μας και το σεξ είναι κάπως αμήχανο. Αν νιώθουμε όμως άνετα με τον άνθρωπο που έχουμε επιλέξει να βάλουμε στο κρεβάτι μας, είναι καλό να μπορούμε να είμαστε ειλικρινείς και να λέμε αυτό που θέλουμε (ή δεν θέλουμε).

Πώς να δείχνω γυμνή’; Ε, όπως και ντυμένη. Μικρή σημασία έχει για τον παρτενέρ το αν έχουμε λίγη κυτταρίτιδα, ραγάδες ή πεσμένο ποπό τη στιγμή που η λίμπιντο είναι στα ύψη. Το μόνο που καταφέρνουμε με αυτήν τη σκέψη είναι να προσθέτουμε κι άλλο άγχος και να συγκεντρωνόμαστε περισσότερο στις ατέλειες και λιγότερο στην απόλαυση. Ας μην ξεχνάμε ότι και οι άντρες θα αντιμετωπίζουν κάτι ανάλογο σχετικά με το κλασικό θέμα του μεγέθους.

‘Τι να πιστεύει για τα εσώρουχα, την αποτρίχωση και το άρωμά μου’; Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του άποψη και το δικό του γούστο. Εάν βασιστούμε στην εκάστοτε άποψη του ερωτικού μας συντρόφου, τότε χάνουμε τη δική μας αισθητική αλλά και τη δική μας άνεση. Κάθε γυναίκα πρέπει να φορά και να κάνει αυτά που την κάνουν να νιώθει ο εαυτός της. Εάν ο σύντροφός σας εγκρίνει, ακόμα καλύτερα. Αν όχι, κάνουμε αυτό που μας εκφράζει και δεν προσαρμοζόμαστε στα θέλω του άλλου.

‘Θα καταφέρω να ολοκληρώσω’; Αυτό είναι ένα θέμα που μας προβληματίζει όλες, ανεξαρτήτως ηλικίας και φάση σχέσης. Ο οργασμός είναι σαν το νούμερό σου στις εκπτώσεις. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το βρεις, αλλά μπορείς να φτάσεις εκεί και τζίφος. Στην περίπτωση του οργασμού όμως, δεν είναι κάτι που αφήνουμε στην τύχη. Δεν συμμετέχουμε δηλαδή στο σεξ απλά για την εμπειρία. Ούτε περιμένουμε από τον άλλο να μαντέψει πώς φτάνουμε στο δικό μας προορισμό. Ταυτόχρονα, δεν είναι αγώνας δρόμου για να έχουμε στο μυαλό μας μόνο τον τερματισμό. Αλλά το καλό φινάλε είναι πάντα μία επιβράβευση.

Να είναι βαρετό ή, ακόμα χειρότερα, κακό. Όσο μεγαλώνουμε, αντιλαμβανόμαστε ότι τίποτα στη ζωή δεν μπορεί να είναι συνέχεια καλό. Θα υπάρξουν και οι φορές που το σεξ θα είναι ελαφρώς βαρετό ή κάτι δεν θα λειτουργεί καθόλου. Αν όμως αυτές οι φορές υπερτερούν των καλών, σίγουρα είναι ένα καμπανάκι ή μία ένδειξη ότι κάτι δεν έχει πάει καλά στην επιλογή του παρτενέρ. Όσο και να είμαστε πρόθυμοι να βελτιώσουμε την τεχνική μας, το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας αποδίδεται στην έλξη και τη χημεία που υπάρχει μεταξύ μας.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: