Οι περισσότεροι γονείς προσπαθούν να προσφέρουν στα παιδιά τη σωστή ισορροπία θρεπτικών στοιχείων στους εφήβους που αναπτύσσονται, για διάφορους λόγους. Ακολουθούν μερικά έξυπνα παραδείγματα γευμάτων ώστε να τρώει φαγητά που θα του αρέσουν.

  1. Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας. Τα λατρεύουν τα παιδιά κάθε ηλικίας ενώ εσείς μπορείτε να προσθέσετε διάφορα λαχανικά, ώστε να έχετε ένα ακόμα πιο θρεπτικό αποτέλεσμα.
  2. Ομελέτα λαχανικών. Ένα από τα πιο εύκολα γεύματα με τα λαχανικά της αρεσκείας του που δεν βαραίνουν και του δίνουν την απαραίτητη ενέργεια.
  3. Κεσαδίγια. Πρόκειται για τορτίγια με τυρί και σάλτσα λαχανικών. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο κοτόπουλο ώστε να αυξήσετε την ποσότητα πρωτεΐνης.
  4. Απλή σαλάτα. Μία γρήγορα σαλάτα με διάφορα φυλλώδη λαχανικά, βραστό αυγό και άπαχο τυρί είναι το γεύμα που χαρίζει ενέργεια και λίγες θερμίδες.
  5. Πίτσα. Δεν χρειάζεται να είναι όλες οι πίτσες παχυντικές. Αν την φτιάξετε με απλή σάλτσα ντομάτας, άπαχο τυρί και διάφορα λαχανικά, έχετε ένα φαγητό που μπορεί να πάρει και στο σχολείο.
  6. Παγωμένο γιαούρτι με ξηρούς καρπούς. Το γιαούρτι είναι άριστη πηγή ασβεστίου, και θυμίζει παγωτό, όταν είναι σε αυτήν την εκδοχή. Οι ξηροί καρποί περιέχουν μπόλικο σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο και κορεσμένα λίπη.
  7. Φιστικοβούτυρο. Τρώγεται με διάφορους τρόπους και βοηθά συνολικά στην ανάπτυξη του εφήβου.
  8. Τάκος. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να τα φτιάξετε, αλλά η κλασική μεξικάνικη συνταγή περιλαμβάνει πολλά φασόλια, κοτόπουλο ή μοσχάρι και λαχανικά.