Υλικά

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¼ φλιτζάνι ζάχαρη

1 κουταλιάς της σούπας μπέικιν πάουντερ

λίγο αλάτι

1 φλιτζάνι γάλα σε θερμοκρασία δωματίου

1 αυγό

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ. Φτιάξτε ένα πηγάδι στο κέντρο του μείγματος και ρίξτε μέσα το γάλα, τα αυγά και την κουταλιά ελαιόλαδο. Ανακατέψτε τα όλα μαζί.

Βάλτε ένα τηγάνι σε μεσαία προς υψηλή φωτιά και λίγο λάδι. Με ένα κουτάλι, ρίξτε λίγο από το μείγμα μέσα για να κάνετε τηγανίτες στο μέγεθος που θέλετε. Τηγανίστε για 3-5 λεπτά κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Δείτε επίσης: