Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Υγείας και Επιστήμης του Όρεγκον μίλησαν σε περισσότερες από 1.000 γυναίκες στις ΗΠΑ.

Το 60% των γυναικών είχε προχωρήσει σε χρήση της κάνναβης,εκ των οποίων το 36% ήταν για τη θεραπεία του πόνου, της κατάθλιψης και του άγχους, με το ποσοστό που δεν είχε κάνει χρήση να μην αντιτίθεται απόλυτα.

«Τα προϊόντα κάνναβης χρησιμοποιούνται σήμερα από τις γυναίκες τόσο για ψυχαγωγικούς όσο και για ιατρικούς λόγους. Οι περισσότερες γυναίκες θα σκέφτονταν το ενδεχόμενο χρήσης της κάνναβης για την απάλυνση του γυναικολογικού πόνου», δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας Katie Alton, MD.

Το 80% των γυναικών βιώνουν ιδιαίτερα δυνατούς πόνους κατά την αδιαθεσία τους στην κάτω κοιλιακή χώρα, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να επηρεαστούν οι μηροί, η πλάτη καθώς και το στήθος.

Ένας στους δέκα πόνους είναι τόσο έντονος που ισοδυναμεί με καρδιακή προσβολή.

Και όμως παρά τα προαναφερθέντα δεδομένα, καμία θεραπεία δεν έχει βρεθεί, πέρα από τη λήψη ιβουπροφένης, η οποία, για κάποιες γυναίκες, θα σήμαινε έξι χάπια την ημέρα για μια εβδομάδα κάθε μήνα.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα προαναφερθέντα και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στη μήτρα υπάρχουν πολλά ενδοκυναβιοειδή, η μελέτη διαθέτει ισχυρά ερείσματα.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχουν εκπονηθεί μελέτες που να αποδεικνύουν ότι πράγματι η χρήση κάνναβης είναι αποτελεσματική για την εν λόγω χρήση.

«Χρειάζονται κλινικές δοκιμές», δηλώνουν οι ερευνητές. Η κάνναβη μπορεί να χρησιμεύσει ως μελλοντική επιλογή θεραπείας για το πυελικό άλγος, αν αποδειχθεί ασφαλής και αποτελεσματική».