Είναι από τα ζώδια που κανείς δεν του το έχει ότι θα τσακωθεί ή έστω θα φωνάξει. Κι όμως είναι όλα θέμα χρόνου να εκνευρίσεις έναν Καρκίνο και τότε απλά θα θέλεις «να την κάνεις με ελαφρά» αν δε θες να πληγωθείς συναισθηματικά.

Σιωπή

Πριν τσακωθεί ο Καρκίνος δε μιλάει καθόλου. Και δε μιλάει γιατί δε θέλει σε καμία περίπτωση να αρχίσει να ξεσπάει. Έχει την αυτοσυγκράτηση πολύ ψηλά γενικά. Ξέρει όμως ότι όσο σωπαίνει φορτώνει όλο και περισσότερο μέχρι να το πάρει απόφαση και να αρχίσει να «στέλνει δαίμονες» σε όποιον είναι δίπλα του. Συνεπώς ή άλλαξε τον τρόπο που μιλάς απέναντί του ή φύγε γιατί το ότι δε μιλάει δε συνεπάγεται ότι δε θα σου κάνει σκηνή στη συνέχεια.

Θυμός

Κυριολεκτικά θα σε σταματήσει διακόπτοντάς σε την ώρα που μιλάς και θα σου κάνει έναν ολόκληρο κατάλογο με ό,τι το ενοχλεί σε εσένα. Επειδή έχει ιδιαίτερα καλή μνήμη, θα σου πει πράγματα που εσένα σε ενοχλούν με στόχο να σε κάνει ψυχολογικά χάλια.

Δεν πρόκειται να φύγεις αν δεν έχεις μετανιώσει την ώρα και τη στιγμή που δεν τον σεβάστηκες. Επιμένει να περάσει το δικό του και αυτό θα γίνει. Όταν του απολογηθείς και δείξεις όντως ότι μετάνιωσες τότε θα είναι ξανά το γλυκό Καρκινάκι που όλοι ξέρουμε.

Δράμα

Δεν τσακώνεται ποτέ σωματικά αλλά πάντα λεκτικά. Επειδή είναι ιδιαίτερα ευφυής ξέρει να χρησιμοποιήσει τη γλώσσα πλήρως χειριστικά απέναντί σου και να σε κάνει να νιώσεις πολύ άσχημα. Το δράμα προκαλείται όταν ο ίδιος αρχίζει και κλαίει επειδή δεν αντέχει την αδικία και τον εκνευρίζει.

Μπορεί ωστόσο να κλαίει χειριστικά για να σε κάνει να νιώσεις εντελώς υπεύθυνος για όλα. Γενικά το δράμα υπάρχει καθ’ όλη τη διάρκεια του τσακωμού. Το σίγουρο είναι πως δε θα κάνει βήμα πίσω στη θέση του και τα πιστεύω του. Εσύ θα σηκωθείς να φύγεις και ποτέ αυτός. Εκτός αν φύγει απλά και μόνο για να δείξει απαξίωση απέναντί σου.