Υλικά:

Για το γλάσο:

1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
2κ.σ. ζάχαρη άχνη (επιπλέον)
1κ.γλ. γλυκός χυμός λεμονιού
1 ασπράδι αυγού

Για τα μπισκότα:

300 γρ κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ ζάχαρη
200 γρ καστανή ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
300 γρ νιφάδες βρώμης
1 πρέζα αλάτι
1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά στιγμής
1 τεμ σε σκόνη βανίλια
1 κ. γλυκού μαγειρική σόδα

Διαδικασία:

1. Κοσκινίστε το αλεύρι, τη μαγιά, την σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο σκεύος χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο μαζί με την καστανή και τη λευκή ζάχαρη, μέχρι να δέσει το μείγμα.
2. Μόλις δέσει, ρίξτε τα αυγά και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τη βανίλια και το μείγμα με το αλεύρι και ξεκινήστε να ζυμώνετε. Βάλτε τη βρώμη και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις.
3. Πλάστε την ζύμη σε μπαλάκια και πατήστε τα ελαφρώς με το χέρι ώστε να γίνουν επίπεδα. Είτε με το χέρι σας είτε με έτοιμα σχέδια πατήστε την ζύμη, ώστε να φτιάξετε αστεράκια, μπάλες ή δεντράκια.
4. Βάλτε λαδόκολλες σε δύο λαμαρίνες και βάλτε τα μπισκότα σας.
5. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 με 15 λεπτά, ώσπου να πάρουν χρώμα και μετά τα αφήστε τα να κρυώσουν.
6. Όσο κρυώνουν χτυπήστε στο μίξερ το ασπράδι του αυγού με το φλιτζάνι της ζάχαρης άχνης και το χυμό του λεμονιού.
7. Προσθέστε στην συνέχεια τις δύο κουταλιές ζάχαρη, για να αποκτήσει το γλάσο σας την επιθυμητή πυκνότητα.
8. Απλώστε το γλάσο στα μπισκότα σας.

Ακολουθήστε το στο Google News