Είναι πολύ λογικό, εξαιτίας των πολλών ωρών που περνάς στο γραφείο ή γενικότερα στη δουλειά σου κάποια στιγμή να κάνεις σεξ με συνάδελφο, καθώς μπορεί να νιώσεις ερωτική έλξη για κάποιον από τους συναδέλφους σου.

Πρόσφατη έρευνα μάλιστα εξέτασε τις σκέψεις των εργαζομένων σχετικά με τις ερωτικές σχέσεις στον χώρο εργασίας.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 171 εργαζόμενους ηλικίας μεταξύ 18 και 29 ετών, οι οποίοι είχαν συνάψει σχέση στον χώρο εργασίας ή είχαν παρατηρήσει σχέσεις συναδέλφων τους να εξελίσσονται.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης, οι σχέσεις στο χώρο εργασίας μπορούν να είναι θετικές, επειδή υπάρχει περισσότερη ευελιξία στα όρια εργασίας και προσωπικής ζωής.

Θα μπορούσαν να δημιουργήσουν καλύτερο ομαδικό πνεύμα και να οδηγήσουν σε πιο υγιείς και πιο ικανοποιημένους υπαλλήλους.

Τα προβλήματα
Από την άλλη πλευρά, αυτά τα ειδύλλια θα μπορούσαν να βλάψουν την παραγωγικότητα, να οδηγήσουν σε χαμηλότερα επίπεδα ψυχολογικής ευημερίας και να επιδεινώσουν τη δυναμική των φύλων στο χώρο εργασίας.

Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις επιβολής εξουσίας ή περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης.

Οι άνθρωποι που είχαν εμπλακεί σε μία σχέση στον χώρο εργασίας ανέφεραν ότι είχαν μία καλή σχέση, περνούσαν περισσότερο χρόνο μαζί και είχαν άλλα πρακτικά πλεονεκτήματα. Οι άνθρωποι που δεν συμμετείχαν στις σχέσεις ανέφεραν θετικά οφέλη όπως βελτιωμένη διάθεση των συναδέλφων τους, μείωση του άγχους στο εργασιακό περιβάλλον και ενισχυμένες επιδόσεις.

Ζήτημα οπτικής
Όσον αφορά στα αρνητικά στοιχεία, οι ερωτηθέντες που βρίσκονταν σε σχέση με κάποιον συνάδελφο ανέφεραν ως προβλήματα την αμηχανία, τον έλεγχο και τις αρνητικές αντιλήψεις των συναδέλφων τους.

Παρατηρητές που δεν συμμετείχαν σε σχέσεις σημείωσαν επίσης, ότι βλάπτουν ή αποτρέπουν τις διαπροσωπικές σχέσεις στο χώρο εργασίας και υποκινούν τα αρνητικά συναισθήματα μεταξύ των συναδέλφων: Αυτό περιλαμβάνει απώλεια ορίων, ζητήματα κακής συμπεριφοράς και προβλήματα που σχετίζονται με την επικοινωνία.

Δεν αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι οι άνθρωποι που εμπλέκονταν σε σχέσεις ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν τα οφέλη, ενώ οι συνεργάτες τους συχνά ανέφεραν άδικη μεταχείριση λόγω αυτών των ειδυλλίων.

Εφόσον λοιπόν αποφασίσεις να κάνεις σεξ μαζί του, καλό θα είναι να διαβάσεις παρακάτω και να προσέξεις πέντε βασικά σημεία για να μην το μετανιώσεις στη συνέχεια.
Όχι φωτογραφίες και βίντεο
Σε καμία περίπτωση μην τον αφήσεις να σε τραβήξει βίντεο ή να σε βγάλει φωτογραφία την ώρα που κάνετε σεξ ή χωρίς τα ρούχα σου. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρη αν ο άνθρωπος αυτός δεν θα το εκμεταλλευτεί εκθέτοντάς σε και φέρνοντάς σε πολύ δύσκολη θέση. Τα παραδείγματα του παρελθόντος δεν είναι και λίγα…

Πάρε προφυλάξεις
Σε καμία των περιπτώσεων μην ξεχάσεις τα προφυλακτικά. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θέλεις να κολλήσεις κάποιο Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενο Νόσημα (βλ. ΣΜΝ) ή να έχεις μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Για αυτό… προσοχή!

Ξεκαθάρισε από την αρχή
Καλό θα είναι, μιας και βρίσκεστε και θα βρίσκεστε στον ίδιο χώρο εργασίας και μετά το σεξ, να έχεις ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θέλεις από αυτόν και φυσικά να το έχεις ενημερώσει. Εάν δηλαδή επιθυμείς απλά μια ερωτική περιπέτεια ή κάτι πιο μόνιμο. Αυτό θα βοηθήσει και τους δυο σας να μην υπάρχουν άβολες στιγμές μετά το σεξ που θα κάνετε στον εργασιακό χώρο.

Βεβαιώσου ότι δεν είναι παντρεμένος/η
Μπορεί το να είναι σε γάμο ή σε σχέση να μην το θεωρείς σημαντικό, όμως καλό θα είναι να είσαι 100% σίγουρη ότι  άνθρωπος με τον οποίο σκοπεύεις να πέσεις στο κρεβάτι μαζί του δεν είναι κάποια άλλης. Κι αυτό, γιατί το τελευταίο πράγμα που θα ήθελες είναι μια εξαγριωμένη σύζυγος ή φιλενάδα να φωνάζει μέσα στο γραφείο σου ότι «της έφαγες τον άνδρα»!

Ακολουθήστε το στο Google News