Το σεξ είναι μία δραστηριότητα που προσφέρει ικανοποίηση και στους δύο. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες «αρχές» που πρέπει να έχετε στον νου σας κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης.

Μην πιείτε πολύ κρασί

Ενώ ένα ποτήρι κρασί μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε διάθεση, η κατανάλωση περισσότερης ποσότητας μπορεί να κάνει το σεξ μη ικανοποιητικό. Σε μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο του Missouri-St. Louis, το 11% των χρηστών οινοπνευματωδών ποτών ανέφερε προβλήματα με τον οργασμό.

Σε σύγκριση με τους άνδρες, οι άντρες που έπιναν ήταν δυσκολότερο να έρθουν σε οργασμό, ενώ οι γυναίκες έπρεπε να διεγερθούν περισσότερο για να φτάσουν σε οργασμό.

 

Πρέπει να κάνει ντουζ και πριν το σεξ

Ζητήστε του να κάνει ντουζ. Τα βακτήρια που μπορεί να έχει στην περιοχή της ανατομίας του μπορεί να μεταδοθούν κατά τη διάρκεια του σεξ. Εάν είστε πολύ αμήχανοι να του ζητήσετε να κάνει μπάνιο, πείτε του ότι θα τον βοηθήσει να χαλαρώσει πιο εύκολα.

 

Μην φάτε πολύ πριν το σεξ

Πολλά υγιεινά τρόφιμα-λαχανικά, όσπρια, δημητριακά ολικής αλέσεως μπορούν να σας κάνουν να έχετε αέρια κατά τη διάρκεια του σεξ, λέει η Cheryl Iglesia, MD, γυναικολόγος στην Ουάσινγκτον.

Για να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις, αποφύγετε αυτές και άλλες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, μία ώρα ή δύο πριν το σεξ. Αντ ‘αυτού, να έχετε ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας. Αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης, πράγμα που σας βοηθά να έχετε τη διάθεση.

 

Να καθαρίζετε τα σεξουαλικά βοηθήματα

Χωρίς σωστό καθαρισμό, μπορεί να αναπτυχθούν κάποιοι μικροοργανισμοί που προκαλούν λοίμωξη. Για να προστατεύσετε τον εαυτό σας, χρησιμοποιήστε ένα αντιβακτηριακό σφουγγάρι ή σπρέι.

 

Μη χρησιμοποιείτε λιπαντικό που περιέχει μενθόλη

Οι γυναίκες που πάσχουν από εμμηνόπαυση, συνήθως εμφανίζουν λέπτυνση του κολπικού ιστού, γεγονός που οδηγεί σε ευαισθησία. Τα διεγερτικά λιπαντικά συχνά περιλαμβάνουν μενθόλη, η οποία μπορεί να είναι ερεθιστική. Ειδικά για τις γυναίκες γύρω από την ηλικία της εμμηνόπαυσης, η Iglesia προτείνει λιπαντικά με βάση το νερό χωρίς μενθόλη για να αποφευχθεί ένα άβολο βράδυ.