Γιατί ενώ θες να του δείξεις το αντίθετο, τελικά το μόνο που καταφέρνεις είναι να σε βλέπει σαν φίλη;

Αν ο λόγος είναι πχ ότι απλά δε σε γουστάρει, θα σε στεναχωρήσω αλλά όντως, δεν αλλάζει. Κι αν αλλάξει, θα γίνει έτσι όπως το κάνουν οι άντρες: Θα κάνει μαζί σου ένα μεθυσμένο one night stand και δε θα ξυπνήσει καν το πρωί. Δεν το θες. Αν λοιπόν σε βλέπει σα φίλη επειδή δεν του αρέσεις- δεν τον ελκύεις-δεν είσαι ο τύπος της γυναίκας που θέλει για σχέση, τότε είσαι ψιλοκαταδικασμένη. Δε θα σου πω σε καμία περίπτωση να αλλάξεις για εκείνον. Ένας άντρας πρέπει να σε θέλει γι αυτό που είσαι και όχι για αυτό που θέλει να είσαι ή ακόμα χειρότερα γι αυτό που έγινες για να σε θέλει. Επομένως σε αυτή την περίπτωση try to get over him. Και μια βασική λεπτομέρεια: Το ότι δεν αρέσεις σε αυτόν δε σημαίνει ότι δεν είσαι όμορφη. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Υπάρχουν πολλοί άλλοι εκεί έξω που θα σε βρίσκουν όμορφη και ελκυστική.

Πάμε λοιπόν να δούμε πως θα λύσουμε το πρόβλημα αν ο λόγος είναι ότι απλά γνωρίζεστε από παλιά και έχετε μείνει απλά ο ένας στο friendzone του άλλου. Το όπλο σου: Toν ξέρεις καλά, πολύ καλά, επομένως μπορείς να τον προσεγγίσεις και να του προτείνεις να κάνετε πράγματα που γνωρίζεις ότι του αρέσουν και να τα κάνετε μαζί, αλλά αυτή τη φορά θα ντυθείς όπως ξέρεις ότι του αρέσει, θα φορέσεις τα παπούτσια που ξέρεις ότι κοιτάει σε μια γυναίκα και θα του φερθείς με ένα παραπάνω sexiness στη συμπεριφορά σου, κοιτώντας τον με νόημα, πηγαίνοντας τη συζήτηση εκεί που θέλεις και γιατί όχι, κάνοντας ευθέως το coming out σου δίνοντάς του ένα παθιασμένο φιλί. Να θυμάσαι πάντα πως αυτό μπορεί να πάει ή πολύ καλά ή πολύ λάθος και να συνυπολογίσεις την πιθανότητα να χάσεις το φίλο σου. Αν δεν είναι πολύ φίλος σου δεν έγινε και τίποτα. Αν είναι όμως ο καλύτερός σου φίλος, τότε πρέπει να το σκεφτείς καλύτερα.

Αν ο λόγος είναι ότι είναι σε άλλη σχέση, τότε δεν παίζει και σημαντικό ρόλο το ότι σε βλέπει σα φίλη γιατί έτσι θα έπρεπε να σε βλέπει, όχι μόνο εσένα αλλά και όλες τις υπόλοιπες γυναίκες. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να “εκμεταλλευτείς” τη θέση σου, να μάθεις όσα περισσότερα μπορείς για εκείνον και το πως φέρεται μέσα στη σχέση, τι δεν του αρέσει, τι του αρέσει και πολύ απλά περιμένεις. Τι περιμένεις; Nα χωρίσει. Και μόλις χωρίσει τι κάνεις; Αρπάζεις την ευκαιρία και χώνεσαι να παρηγορήσεις. Σαφέστατα όταν έρθει η ώρα να παρηγορήσεις ανοίγεις την αγκαλιά σου και του θυμίζεις το γνωστό απόφθεγμα το οποίο δεν είναι και εντελώς λανθασμένο ” Ο έρωτας με έρωτα περνάει”, ενώ παράλληλα έχεις αποκτήσει τη γνώση του τι πρέπει να κάνεις και τι να αποφύγεις για να μην τον χάσεις όπως έγινε με την προηγούμενη.