Τρεις κούπες με πράσινο τσάι την εβδομάδα μπορούν να σας κάνουν να ζήσετε περισσότερο, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη, αφού μειώνουν κατά 25% τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή καρδιακού επεισοδίου. Το μυστικό του πράσινου τσαγιού κρύβεται στα αντιοξειδωτικά που εμπεριέχει, που συμβάλλουν στην προστασία της καρδιάς, κρατώντας τους ανθρώπους υγιείς για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Με τους ερευνητές να συγκεντρώνουν δεδομένα περισσότερων από 100.000 ανθρώπους στην Κίνα, παρατηρήθηκε ότι όσοι συνήθιζαν να καταναλώνουν πράσινο τσάι τρεις φορές την εβδομάδα, έζησαν κατά μέσο όρο 1,26 περισσότερα χρόνια συγκριτικά με εκείνους που δεν έπιναν. Εξίσου σημαντικά οφέλη δεν παρατηρήθηκαν ωστόσο για όσους έπιναν μαύρο τσάι.

Μείωση του κινδύνου σε πολλαπλά επίπεδα

Στα πλαίσια της μελέτης των ερευνητών της Κινεζικής Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών στο Πεκίνο, παρακολούθησαν την υγεία 100.902 ανθρώπων που δεν είχαν υποστεί ποτέ καρκίνο, καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Συγκεκριμένα παρακολούθησαν την υγεία τους για περίπου επτά χρόνια, καταγράφοντας πόσο συχνά έπιναν τσάι, διαχωρίζοντας τους «τακτικούς», που κατανάλωναν τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, από εκείνους που δεν έπιναν σχεδόν καθόλου.

Το πράσινο τσάι, σύμφωνα με τα ευρήματα, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου ή εγκεφαλικού επεισοδίου, όπως και το θάνατο εξαιτίας των προαναφερθέντων κατά 25% περίπου. Συνολικά στην μελέτη παρατηρήθηκε ότι όσοι έπιναν πράσινο τσάι αντιμετώπιζαν 39% λιγότερες πιθανότητες για οποιοδήποτε από τα προηγούμενα περιστατικά για παραπάνω από οκτώ χρόνια όπως και 56% λιγότερες πιθανότητες θανάτου από αυτά.

Η δύναμή μας κρύβεται στις πολυφαινόλες

«Η συχνή κατανάλωση πράσινου τσαγιού συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων όπως και αιτιών θανάτου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας της μελέτης Δρ. Xinyan Wang. Οι πολυφαινόλες κρύβονται πίσω από τα οφέλη του πράσινου τσαγιού για την υγεία, που απαντώνται φυσικά σε φρούτα και λαχανικά και πιστεύεται ότι μπορούν να σταματήσουν ή να αποκαταστήσουν την βλάβη των κυττάρων και να ελέγξουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Προηγούμενες έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι πολυφαινόλες μπορούν να μας προστατεύσουν από καρδιακές παθήσεις, υψηλή αρτηριακή πίεση όπως και υψηλή χοληστερόλη.

Ακολουθήστε το στο Google News