Υλικά:

1-2 σκ. σκόρδο, πολτοποιημένο
1 κρεμμύδι
1 παστινάκι
2 κολοκυθάκια
1 γλυκοπατάτα
1 ματσάκι κέιλ
1 χούφτα φύλλα σπανάκι
500ml. ζωμό λαχανικών

Διαδικασία:

1. Κόψτε το κρεμμύδι σε λωρίδες.
2. Καθαρίστε την γλυκοπατάτα, το παστινάκι, τα κολοκυθάκια και κόψτε τα σε κύβους.
3. Αφού ετοιμάσετε το ζωμό λαχανικών, βάλτε σε μια κατσαρόλα ½ φλιτζάνι από το ζωμό και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 λεπτά.
4. Προσθέστε το ζωμό, την γλυκοπατάτα και το παστινάκι και σιγοψήνετε για περίπου 10 λεπτά.
5. Προσθέστε τα κολοκυθάκια και το κέιλ. Συνεχίστε το βράσιμο για περίπου 5 λεπτά.
6. Προσθέστε έπειτα το σπανάκι και κλείστε την κατσαρόλα. Αφήστε το βράσει για ακόμα 1 λεπτό.
7. Βγάλτε την κατσαρόλα από την φωτιά και αλέστε την σούπα.
8. Βράστε την σούπα σε χαμηλή φωτιά για ακόμα 3 λεπτά.
9. Μπορείτε να σερβίρετε με κρουτόν.

Δείτε επίσης: