Υλικά:

Για 8 τορτίγιες
2 φλιτζάνια φακές βρασμένες (να κρατάνε)
1½ φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα (να κρατάνε)
1 φλιτζάνι φασόλια μαυρομάτικα βρασμένα ή λευκά μικρά
1 κουταλάκι πιπέρι καγέν
1 κουταλάκι πάπρικα καπνιστή
1 κουταλάκι κύμινο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ταχίνι
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες χρωματιστές πιπεριές
Χυμό 1 λεμονιού
Αλάτι

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ ρίχνετε τα όσπρια και τα ανακατεύετε απαλά να αναμειχθούν μεταξύ τους. Προσθέτετε τον μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές.
2. Πασπαλίζετε με τα μπαχαρικά, δηλαδή το κύμινο, το καγέν, την πάπρικα και το αλάτι, ρίχνετε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και το ταχίνι και ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Τα αφήνετε για λίγο στην άκρη να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματά τους.
3. Στη συνέχεια, ζεσταίνετε τις τορτίγιες σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις πάρουν ελάχιστο χρώμα και σχηματίσουν φουσκάλες, τις γεμίζετε με τη γέμιση από τα όσπρια και τις τυλίγετε. Μπορείτε αν θέλετε αντί για τορτίγιες να χρησιμοποιήσετε αραβικές πίτες.

Δείτε επίσης: