Χρόνος Προετοιµασίας: 30 λεπτά

Χρόνος Ψησίµατος: 10 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 45 λεπτά

Υλικά για 8 μερίδες

Για τη ζύμη:

½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ φλιτζάνι βούτυρο

4 κουταλιές της σούπας νερό

Για τη γέμιση:

¾ του φλιτζανιού ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ

2 φλιτζάνια κεράσια, χωρίς κουκούτσια

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέστε το βούτυρο μέχρι το μείγμα να θυμίζει ψίχουλα. Προσθέστε τόσο νερό όσο χρειάζεται για να πλάσετε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας και τοποθετήστε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Σε μια επιφάνεια όπου έχετε ρίξει αλεύρι, ξετυλίξτε τη ζύμη, φροντίζοντας να έχει πάχος περίπου μισό εκατοστό.

Κόψτε τη ζύμη σε κομμάτια και απλώστε το κάθε κομμάτι στην ατομική ταρτιέρα, κόβοντας τη ζύμη που περισσεύει.

Ψήστε για 10-11 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσό – καφέ χρώμα. Αφήστε να κρυώσουν τελείως προτού απλώσετε τη γέμιση.

Για τη γέμιση, σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι, ανακατέψτε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Κατόπιν πολτοποιήστε ελαφρά τα κεράσια και ρίξτε τον πολτό στο μείγμα, μέχρι να γίνει ομοιογενές.

Φτάστε το μείγμα σε σημείο βρασμού και ανακατέψτε για 2 λεπτά ή μέχρι να γίνει πηχτό.

Απομακρύνετέ το από τη φωτιά, ρίξτε το βούτυρο και το εκχύλισμα αμυγδάλου.

Αφήστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και γεμίστε με ¼ φλιτζανιού γέμιση την κάθε ατομική τάρτα.