Υλικά

Για τη ζύμη
250 ml γάλα πλήρες, ζεστό
1 φακελάκι μαγιά ξηρή (8 γρ.)
1 αβγό
1 κρόκος
100 γρ. ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι σκληρό
1 κουταλάκι αλάτι
140 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους

Για τη γέμιση

70 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
50 γρ. βούτυρο
30 γρ. κακάο
30 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κρόκος για το άλειμμα της ζύμης

Εκτέλεση

1. Βάζετε στον κάδο του μίξερ το γάλα και τη μαγιά και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα για 2 λεπτά περίπου μέχρι η μαγιά να διαλυθεί. Κατόπιν προσθέτετε το αβγό και τον κρόκο και μετά το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε για 5-10 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα με τον γάντζο, ώσπου να σχηματιστεί μια μαλακή, ελαστική, γυαλιστερή ζύμη.
2. Ρίχνετε το βούτυρο σιγά-σιγά και χτυπάτε για άλλα 5-10 λεπτά, ώσπου να απορροφηθεί εντελώς.
3. Βάζετε τη ζύμη σε ένα μπολ, την καλύπτετε με μεμβράνη και την αφήνετε για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο, καλυμμένη με μεμβράνη και την αφήνετε όλη νύχτα ή τουλάχιστον 8 ώρες.
4. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγετε σε σχήμα στρογγυλό, πάνω σε
αλευρωμένη επιφάνεια.
5. Στη συνέχεια ετοιμάζετε τη γέμιση. Λιώνετε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύετε μέσα το κακάο και την άχνη με έναν αναδευτήρα. Οταν το μείγμα κρυώσει λίγο, το αλείφετε στη ζύμη, αφήνοντας περιθώριο 1-2 εκατοστά γύρω-γύρω.
6. Τυλίγετε τη ζύμη σε ένα σφιχτό ρολό και την κόβετε σε δύο μακρόστενα κομμάτια. Βάζετε τα κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο και τα ενώνετε στρίβοντας το ένα γύρω από το άλλο.
7. Βάζετε τη ζύμη στη φόρμα σας, αφού τη στρώσετε με αντικολλητικό χαρτί. Με ένα πινέλο, αλείφετε την επιφάνειά της με κρόκο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Για να δείτε αν είναι έτοιμη βυθίζετε μέσα μια οδοντογλυφίδα, και αν βγει στεγνή είναι έτοιμη.