Υλικά για 6 μερίδες:

6 κολοκυθάκια

3 φλιτζάνια αλεύρι

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη

αλατοπίπερο

ελαιόλαδο

½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος, μέχρι να έχουμε λεπτά μπαστουνάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Γεμίζουμε ένα δεύτερο μπολ με νερό. Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε να ζεσταθεί. Ρίχνουμε μερικά κολοκυθάκια στο μείγμα με το αλεύρι και φροντίζουμε να καλυφθούν καλά. Τινάζουμε την περιττή ποσότητα αλευριού και τα βουτάμε στο μπολ με το νερό. Τα βγάζουμε, τα ξαναρίχνουμε στο αλεύρι και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Οσα ετοιμάζονται τα αφήνουμε σε μια μεγάλη πιατέλα στην οποία έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι. Οσο ακόμα είναι καυτά τούς ρίχνουμε παρμεζάνα ώστε να λιώσει πάνω τους. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να είναι έτοιμα όλα τα κολοκυθάκια.

Ακολουθήστε το στο Google News