Θα χρειαστούμε:

1 κιλό φράουλες

1 κιλό ζάχαρη

1 μικρό φλιτζάνι νερό

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Πώς θα το φτιάξουμε:

  1. Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μια στρώση φράουλες, μία ζάχαρη και στη συνέχεια πάλι φράουλες μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Ραντίζουμε με το νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε τις φράουλες να βγάλουν τα υγρά τους, ιδανικά για όλο το βράδυ.
  3. Έπειτα βάζουμε την κατσαρόλα μας στη φωτιά και μόλις πάρει βράση το γλυκό μας, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  4. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει, στη συνέχεια ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά ώστε να βράσει για 5 λεπτά ακόμα, ενώ παράλληλα ξαφρίζουμε. Λίγο προτού βγάλουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού.
Ακολουθήστε το στο Google News