Οι υψηλές θερμοκρασίες βρίσκονται μια «ανάσα» μακριά μας, η πανδημία του κοροναϊού όμως επιβάλλει νέα δεδομένα στο άλλοτε ξέγνοιαστο καλοκαίρι. Η χρήση της μάσκας, θεωρείται ως ένα αποτελεσματικό μέτρο προστασίας, σε συνδυασμό πάντα με την φυσική απόσταση και το τακτικό πλύσιμο των χεριών. Πολλοί είναι εκείνοι, συνεπώς, που αναρωτιούνται πώς θα καταφέρουν να χρησιμοποιήσουν την μάσκα σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Αν και φαίνεται δύσκολο, στην πραγματικότητα δεν είναι. Μπορείτε να δοκιμάσετε τις ακόλουθες χρήσιμες συμβουλές για να καταφέρετε να φορέσετε την μάσκα σας, δίχως να αντιμετωπίσετε προβλήματα, ακόμα και μέσα στον καύσωνα.

*Επιλέξτε μάσκα από δροσερό υλικό

Είναι σημαντικό, στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε μάσκα από ύφασμα, να επιλέξετε μία που να είναι φτιαγμένη από ένα δροσερό ύφασμα, καθώς θα σας βοηθήσει να αναπνεύσετε καλύτερα. Εάν το κάλυμμα του προσώπου σας είναι πολύ χοντρό ή σφιχτό, μπορεί να περιορίσει την αναπνοή σας και να γίνει ακόμη πιο άβολα όταν γίνει ζεστό ή υγρό. Δοκιμάστε μια μάσκα με χαλαρή εφαρμογή, καθώς θα προστατευτείτε περισσότερο, συγκριτικά με το να μην φορέσετε καθόλου. Το ανοιχτόχρωμο βαμβακερό ύφασμα θεωρείται γενικά καλύτερο. Βεβαιωθείτε μόνο ότι η μάσκα σας καλύπτει το στόμα αλλά και την μύτη σας και συνεχίστε να διατηρείτε μια ασφαλή απόσταση με τους άλλους όσο το δυνατόν περισσότερο.

*Αποτρέψτε τους ερεθισμούς

Όταν φοράτε για πολλές ώρες την μάσκα σας, υπάρχει περίπτωση να προκληθούν ερεθισμοί στο δέρμα, όπως η ακμή ή τα εξανθήματα. Θα ήταν καλό να επιλέξετε μια μάσκα φτιαγμένη από βαμβάκι, καθώς είναι λιγότερο ερεθιστικό για το δέρμα, συγκριτικά με άλλα υφάσματα. Ορισμένες φορές, μπορεί να μην φταίει το υλικό αλλά η πίεση που ασκείται στο πρόσωπο. Δοκιμάστε την φορέσετε λίγο πιο χαλαρά, χωρίς όμως να την βγάλετε, ειδικά αν βρίσκεται σε μικρούς και κλειστούς χώρους με πολλούς ανθρώπους. Επιπλέον, είναι σημαντικό να πλένετε την μάσκα σας για να είναι ασφαλής για την επόμενη χρήση σας αλλά και για να απαλλαγείτε από βακτήρια που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ακμή και σε άλλους ερεθισμούς του δέρματος.

*Έχετε μαζί σας εφεδρικές μάσκες

Εάν γνωρίζετε ότι πρόκειται να βρεθείτε σε δημόσιο χώρο για μεγάλο χρονικό διάστημα, σκεφτείτε να φέρετε επιπλέον μάσκες ώστε να μπορείτε να ανταλλάξετε με μια καθαρή όταν χρειαστεί. Ο ιδρώτας και η υγρασία από την αναπνοή σας μπορούν να υγράνουν το ύφασμα της μάσκας, καθιστώντας το λιγότερο αποτελεσματικό στο φιλτράρισμα των αερομεταφερόμενων σωματιδίων. Αλλάξτε τη μάσκα εάν παρατηρήσετε ότι το ύφασμα είναι υγρό, αλλά θυμηθείτε πλύνετε τα χέρια σας πριν όπως και μετά από την αντικατάσταση.

*Αποτρέψτε την υπερθέρμανση

Η χρήση μάσκας πάνω από το στόμα και τη μύτη σας μπορεί να δυσκολέψει την αναπνοή και ειδικά όταν η θερμοκρασία είναι υψηλή, μπορεί να οδηγήσει σε δύσπνοια. Για να διατηρήσετε την θερμοκρασία του σώματός σας στο φυσιολογικό ενώ φοράτε μάσκα, αποφύγετε την άμεση έκθεση στον ήλιο για πολύ ώρα και μην ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό για να παραμείνετε ενυδατωμένοι.

Ακολουθήστε το στο Google News