Στην ιδιοποίηση από την αστυνομία του πασίγνωστου λογότυπου με το κρανίο του ήρωα κόμικς «Punisher» αντιτίθεται ο Gerry Conway, ένας από τους δημιουργούς του ήρωα της Marvel και καλεί έγχρωμους δημιουργούς κόμικ να επαναδιεκδικήσουν, στο όνομα του κινήματος Black Lives Matter, με καινούργιες δουλειές τους αυτό το λογότυπο.

«Αναζητώ έγχρωμους καλλιτέχνες κόμικ που θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε ένα μικρό πρότζεκτ συγκέντρωσης χρηματικών ποσών για το #BLM, με στόχο την επαναδιεκδίκηση του κρανίου του Punisher ως σύμβολο δικαιοσύνης αντί παράνομης καταπίεσης από την αστυνομία» έγραψε όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Gerry Conway, ο οποίος μαζί με τους καλλιτέχνες John Romita Sr. και Ross Andru είχε δημιουργήσει τον Frank «the Punisher» Castle (εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε τεύχος του 1974 του «The Amazing Spider-Man»).

Από τότε -και έως το 2011-, ο ήρωας σκότωσε στο σύμπαν της Marvel 48.502 «ανθρώπους», καταφεύγοντας συχνά σε απαγωγές, βασανιστήρια και πιεστικούς εξαναγκασμούς στον αγώνα του κατά του εγκλήματος και της διαφθοράς στην αστυνομία.

Ωστόσο, μετά την 11η Σεπτεμβρίου, τοn Punisher αγκάλιασαν και οι ένοπλες δυνάμεις και οι δυνάμεις της τάξεως.

Η τωρινή έκκληση του Conway, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ  δεν είναι η πρώτη φορά που ο συνδημιουργός του Punisher μιλά για την ιδιοποίησή του από την αστυνομία, καθώς πέρυσι, μιλώντας στο Syfy Wire, υπογράμμισε:

«Για εμένα, είναι ανησυχητικό οποτεδήποτε βλέπω πρόσωπα εξουσίας να αγκαλιάζουν την εικονογραφία του Punisher, γιατί ο Punisher αντιπροσωπεύει μια αποτυχία του συστήματος της δικαιοσύνης… άρα, όταν αστυνομικοί βάζουν κρανία του Punisher στα περιπολικά τους ή όταν μέλη των ενόπλων δυνάμεων φορούν σήματα με τα κρανία του Punisher, κατά βάση συμπαρατάσσονται με έναν εχθρό του συστήματος.

Είναι ένας παράνομος. Είναι ένας εγκληματίας. Η αστυνομία δεν πρέπει να αγκαλιάζει έναν εγκληματία ως σύμβολο».

Στις πρόσφατες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνόμο της Μινεάπολης, το σύμβολο αυτό έκανε και πάλι την εμφάνισή του.

Από τη Marvel δήλωσαν στο Gizmodo ότι «παίρνουν σοβαρά υπόψη» τη χωρίς άδεια χρήση της εικονογραφίας του Punisher και επανέλαβαν το μήνυμα της εταιρείας ότι «είμαστε κατά του ρατσισμού».

Ωστόσο, ο ίδιος ο χαρακτήρας του κόμικ έχει από πέρυσι εκφραστεί για τη χρήση του κρανίου του Punisher από στρατιωτικούς και αστυνομικούς.

Σε τεύχος του 2019 που έγραψε ο Matthew Rosenberg, ο «Punisher» συναντά μια ομάδα αστυνομικών που κάνουν χρήση του λογότυπού του και τους λέει:

«Δεν είμαστε το ίδιο. Εσείς πήρατε όρκο να υπερασπίζεστε τον νόμο. Εσείς βοηθάτε κόσμο. Εγώ, εδώ και καιρό, τα άφησα πίσω μου όλα αυτά. Εσείς δεν κάνετε αυτό που εγώ κάνω. Κανείς δεν το κάνει».