Ο Λιούις Χάμιλτον είναι ο αδιαφιλονίκητος σταρ του μηχανοκίνητου αθλητισμού σήμερα και κάθε του κίνηση αναλύεται εξονυχιστικά από τα Μέσα.

Αυτή τη φορά έκλεψε τις εντυπώσεις με την ακτιβιστική του δράση λίγο πριν από την έναρξη του της Αυστρίας την περασμένη Κυριακή, γονατίζοντας προτού ξεκινήσει ο αγώνας για να δηλώσει τη συμπαράστασή του στο κίνημα Black Lives Matter ‒ φορούσε μάλιστα και το αντίστοιχο μαύρο t-shirt. Στο πλευρό του και η ομάδα του, Mercedes, τα μονοθέσιά της οποίας «βάφτηκαν» μαύρα στέλνοντας ηχηρά μηνύματα σε ολόκληρη την υφήλιο ενάντια στις διακρίσεις.

Τον Χάμιλτον ακολούθησαν δεκατρείς ακόμη πιλότοι, ενώ έξι αποφάσισαν να μείνουν όρθιοι, όλοι τους όμως φορούσαν μπλούζες που έγραφαν τη φράση «End Racism» («Δώστε τέλος στον ρατσισμό»).

Είναι λογικό να διακρίνεται από τέτοιες ευαισθησίες ο Χάμιλτον αφού είναι ο πρώτος και μοναδικός μαύρος οδηγός που λαμβάνει μέρος στο δημοφιλές σπορ σε αυτό το επίπεδο.

Εξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, με 84 νίκες σε αγώνες και 151 παρουσίες στην τελική τριάδα, κυνηγάει τα ρεκόρ του θρύλου Σουμάχερ.

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί με το Βήμα της Κυριακής ο Γιώργος Νάστος γράφει για τη μέχρι τώρα μετεωρική πορεία του δημοφιλούς αθλητή που έχει αναδειχθεί σε μεγάλο σταρ, εντός και εκτός σιρκουί.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»