Σε δημοπρασία βγαίνει στο Λονδίνο ένα ξύλινο κουτί που περιέχει όλα τα κατάλληλα εργαλεία για να σκοτώσει κάποιος βρικόλακες.

Το ξύλινο κουτί με επενδυμένο με κόκκινο μετάξι στο εσωτερικό πιστεύεται ότι έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε μια τέτοια μάχη με το υπερφυσικό στο παρελθόν, προφανώς με άγνωστη έκβαση.

Περιέχει ένα πιστόλι, πιθανόν με ασημένιες σφαίρες για να πιάνει και τους λυκάνθρωπους, τρία (άδεια) δοχεία για τη μεταφορά αγιασμού, τρεις σταυρούς, μια Καινή Διαθήκη και μια εικονίτσα με τον Ιησού Χριστό.

Το σετ, επίσης περιλαμβάνει πένσα, ροζάριο, ένα σουγιά με ασημένια λάμα κι ένα μπουκάλι με δόντια καρχαρία, κι ένα μπλε μπουκαλάκι με άγνωστο υγρό περιεχόμενο.

«Ξέρω πολύ λίγα για την ιστορία του. Το αγόρασα από ένα μεγάλο μπαζάρ με αντίκες στο Νιούαρκ. Μου άρεσε πολύ το γκόθικ κουτί και όταν το άνοιξα, σκέφτηκα ότι πρέπει να το αγοράσω» σχολίασε ο ιδιοκτήτης του κουτιού, που επέλεξε να διατηρήσεις την ανωνυμία του.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Hansons Auctioneers and Valuers, η δημοπρασία έχει προκαλέσει μεγάλο ντόρο στα social media.

Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί τεράστιο ενδιαφέρον για τα βαμπίρ, καθώς ολοένα και κάνουν την εμφάνισή τους στη σύγχρονη λαϊκή κουλτούρα, σε κινηματογράφο και τηλεόραση.

Το σετ για να γίνει ο καλύτερος κυνηγός βρυκολάκων εκτιμάται ότι θα πιάσει μεταξύ 2.200 και 3.300 ευρώ.