Αν θέλετε να βρείτε τη χαμένη σας ενέργεια, δεν έχετε παρά να αφεθείτε στις ευεργετικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων. Προσέξτε, όμως, να επιλέξετε τονωτικά και όχι χαλαρωτικά έλαια. Ιδανικά θεωρούνται το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο, ο άρκευθος (ή άγριο κυπαρίσσι), ο ευκάλυπτος, η μέντα και το νερολί. «Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», γι’ αυτό ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα αναζωογονητικό ντους.

Ρίξτε στο σφουγγάρι σας λίγο από το αφρόλουτρο που χρησιμοποιείτε συνήθως και προσθέστε 2-3 σταγόνες από αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου ή φασκόμηλου. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερολί (προέρχεται από τον ανθό της νεραντζιάς), το οποίο θα αφήσει στο σώμα σας μια πολύ όμορφη μυρωδιά για όλη την υπόλοιπη μέρα. Μια καλή ιδέα για να επωφεληθείτε από την αναζωογονητική δράση των αιθέριων ελαίων είναι να ζητήσετε από τον σύντροφό σας να σας κάνει ένα τονωτικό μασάζ.

Η συνταγή της χαλάρωσης

Η συνταγή είναι απλή: Σε 30 ml λάδι βάσης (π.χ. αμυγδαλέλαιο, σταφυλοκουκουτσέλαιο, τζοτζόμπα), προσθέστε 18 σταγόνες από τα τονωτικά αιθέρια έλαια που αναφέρονται παραπάνω (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα ή να κάνετε έναν συνδυασμό δύο ή ακόμα και τριών). Όσο για το Σαββατοκύριακο, που συνήθως έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, μπορείτε να απολαύσετε ένα ζεστό μπάνιο, γεμίζοντας την μπανιέρα με νερό, στο οποίο θα προσθέσετε 5-6 σταγόνες ενός από τα παραπάνω αιθέρια έλαια μαζί με 2 χούφτες χοντρό αλάτι (θαλασσινό). Μείνετε στο νερό για τουλάχιστον 15΄.

Άρωμα στο σπίτι

Δεν χρειάζεται μόνο ο οργανισμός σας ενέργεια, αλλά και το σπίτι σας. Σε έναν αρωματικό λύχνο, ρίξτε μέχρι 6 σταγόνες από τα τονωτικά έλαια που αναφέρονται παραπάνω (χρησιμοποιήστε ένα ή συνδυάστε δύο-τρία μεταξύ τους), ανάψτε το κερί και αφήστε τη μυρωδιά να πλημμυρίσει τον χώρο.