Είτε θέλετε να βελτιώσετε την εικόνα της υγείας σας συνολικά είτε αποφασίσατε να στραφείτε περισσότερο στην γυμναστική και τον υγιεινό τρόπο ζωής, ενδεχομένως να διαπιστώσετε ότι η απώλεια λίπους αποτελεί μια σύνθετη, ενδεχομένως και δύσκολη διαδικασία. Εκτός από τη διατροφή και την άσκηση, πολλοί άλλοι παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν την απώλεια βάρους και συγκεκριμένα την μείωση των επιπέδων του λίπους. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά απλά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε την καύση του λίπους, γρήγορα και εύκολα. Αυτά περιλαμβάνουν:

1. Υιοθετήστε μια διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη

Η συμπερίληψη περισσότερων τροφών πλούσιων σε πρωτεΐνες στη διατροφή σας είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσετε την όρεξή σας και να κάψετε περισσότερο λίπος. Στην πραγματικότητα, πολλές είναι οι μελέτες που έχουν διαπιστώσει ότι η κατανάλωση περισσότερης πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο συσσώρευσης λίπους στην κοιλιά. Μια άλλη επιστημονική μελέτη έχει επίσης αποδείξει ότι μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και του μεταβολισμού κατά τη διάρκεια της απώλειας βάρους. Η αύξηση της πρωτεΐνης μπορεί επίσης να αυξήσει το αίσθημα του κορεσμού, να μειώσει την όρεξη και να μειώσει την πρόσληψη θερμίδων, συμβάλλοντας στην απώλεια βάρους.

2. Κοιμηθείτε περισσότερο

Δοκιμάστε να κοιμηθείτε λίγο νωρίτερα ή να ξυπνήσετε λίγο αργότερα, καθώς ο ύπνος μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε την καύση του λίπους, αποτρέποντας την αύξηση του σωματικού βάρους. Σε αρκετές μελέτες έχει διαπιστωθεί η σύνδεση ανάμεσα στον επαρκή ύπνο και την απώλεια βάρους. Σύμφωνα με μελέτη 68.183 γυναικών, εκείνες που κοιμόντουσαν πέντε ή λιγότερες ώρες κάθε βράδυ για την χρονική περίοδο των 16 ετών ήταν πιο πιθανό να αυξήσουν το σωματικό τους βάρος, συγκριτικά με εκείνες που κοιμόντουσαν για περισσότερο από επτά ώρες ανά βράδυ. Άλλες έρευνες δείχνουν ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να έχει αρνητικές επιδράσεις στις ορμόνες της πείνας, αυξάνοντας την όρεξη, γεγονός που καθιστά υψηλότερο τον κίνδυνο παχυσαρκίας.

3. Προσέξτε τα ροφήματά σας

Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε τα ροφήματα που περιέχουν επιπλέον ζάχαρη με ορισμένες πιο υγιεινές επιλογές, καθώς έτσι μπορείτε να αυξήσετε την καύση του λίπους. Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η κατανάλωση ροφημάτων τόσο με ζάχαρη όσο και με αλκοόλ σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο συσσώρευσης λίπους στην περιοχή της κοιλίας. Ο περιορισμός της πρόσληψης αυτών των ποτών μπορεί να μειώσει την πρόσληψη θερμίδων και να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τον έλεγχο των επιπέδων λίπους. Αντ ‘αυτού, μπορείτε να δοκιμάσετε να επιλέξτε ποτά χωρίς θερμίδες όπως είναι το νερό ή το πράσινο τσάι. Ειδικά το πράσινο τσάι αποτελεί μια ιδανική επιλογή, καθώς περιέχει καφεΐνη και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, που και τα δύο συμβάλλουν στην καύση του λίπους αλλά και στην ενίσχυση του μεταβολισμού.