Στην εποχή μας είναι συνηθισμένο πλέον το dating και το φλερτ να περνάνε πρώτα μέσα από τα λεγόμενα dating apps.

Το θέμα είναι να έχεις τον νου σου ως προς το τι πρέπει να αποφύγεις τόσο για την προσωπική σου ασφάλεια, όσο και για να κάνεις ένα επιτυχημένο ραντεβού.

Μιλάς μονολεκτικά

Περιμένεις ο άλλος να αναπτύξει διάλογο όταν εσύ αρχίζεις και του μιλάς ή απαντάς μονολεκτικά; Το θέμα είναι ότι αν σου αρέσει το άτομο με το οποίο μιλάς, δείξε το και μη χρησιμοποιείς ψυχολογικά μέσα τύπου «γραμματόσημο».

Κόβεις τις λέξεις

Δεν υπάρχει κάτι πιο προσβλητικό από το να στέλνεις μηνύματα τύπου «Τ κνς;», «Τ λέει», «hi ti kns» κλπ. Ότι γράφεις στα greeklish δε θα το σχολιάσω γιατί θα συγχυστώ.

Ότι όμως μιλάς τόσο λάθος; Όταν απευθύνεσαι σε έναν άνθρωπο αυτό που πρέπει πρώτιστα να κάνεις είναι να μιλάς και να γράφεις ολοκληρωμένα (εκτός αν έχεις κάποια δυσορθογραφία, δυσλεξία όπου εκεί είναι φυσιολογικό).

Το να γράφεις σε κάποιον μισές λέξεις, δείχνει ότι βαριέσαι να επενδύσεις τον χρόνο σου στο να του μιλήσεις σωστά, άρα δε σέβεσαι και τον άνθρωπο που έχεις «απέναντί» σου. Αν βαριέσαι, πιες φραπέ!

Κανονίζεις ραντεβού χωρίς τηλέφωνο

Τραγικό απλά! Αν θεωρείς ότι είναι εντάξει το να κανονίσεις με κάποιον-α ραντεβού έτσι, τότε πλανάσαι. Το σωστό είναι να ανταλλάξετε αριθμό.

Επειδή πολλά διαβάζουμε και ακούμε, το να βρεθείς με έναν άγνωστο χωρίς καν να σου έχει δώσει τον αριθμό του τηλεφώνου του, να μιλήσετε κλπ, είναι αρκετά ύποπτο και καλό θα είναι να τον αποφύγεις τελείως.

Εκτός αν ξέχασε να σου ζητήσει τον αριθμό που και αυτό συμβαίνει, να θυμάσαι ότι είναι κανόνας να μιλάτε πρώτα στο τηλέφωνο πριν βρεθείτε.

Να βρεθείς στο αμάξι του

Άλλη τραγική προσέγγιση. Το να μπεις στο αμάξι ενός τύπου που δεν ξέρεις καν και θα τον συναντήσεις για πρώτη φορά, είναι το λιγότερο απαράδεκτο. Δείχνεις να μη σέβεσαι τον εαυτό σου επειδή ακριβώς ξεχνάς ότι παίρνεις το ρίσκο να είναι κάποιος επικίνδυνος τύπος.

Το να προτείνεις εσύ από την άλλη σε μια γυναίκα να πάτε βόλτα με το αμάξι για πρώτη συνάντηση, είναι κλισέ. Λες και δεν ξέρουμε γιατί το λες αυτό, σε έπιασε η χαρά να δεις τάχα και δήθεν το ηλιοβασίλεμα;

Να βρεθείτε σε έναν δημόσιο χώρο με πολύ κόσμο. Ειδικά αν είσαι γυναίκα πρότεινέ του να βρεθείτε κάπου έξω και να είναι και πολυσύχναστη περιοχή.

Το σωστό…σωστό

Το να προτείνεις ένα ραντεβού ενώ έχεις μιλήσει ήδη με μηνύματα με το άλλο άτομο είναι λογικό. Μην ξεχνάς όμως το ενδιάμεσο βήμα, τις λεπτομέρειες του ραντεβού δηλαδή να τις πείτε από το τηλέφωνο και μόνο!

Δε χρειάζεται καμία βιασύνη. Ο καθένας θα προτείνει πότε θέλει βάσει του πότε νιώθει άνετα και φυσικά να είναι σε μια τοποθεσία ασφαλή χωρίς σκοτεινά στενά, παρκάκια κλπ.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: