Πολλοί είναι οι λόγοι που θα σας πείσουν να βελτιώσετε την στάση του σώματός σας. Γνωρίζατε όμως ότι η καλύτερη στάση μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος; Η βελτιωμένη στάση από μόνη της δεν ισοδυναμεί αυτόματα με την απώλεια βάρους, αλλά μπορεί να επηρεάσει τους παράγοντες που κάνουν την απώλεια βάρους δυσκολότερη ή ευκολότερη. Η καλύτερη στάση μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη της κόπωσης που σχετίζεται με τη διατροφή, καθώς σύμφωνα με την Δρ. Holly Phillips, η βελτιωμένη στάση του σώματος είναι ένας από τους καλύτερους φυσικούς τρόπους για τη βελτίωση των επιπέδων ενέργειας κατά την απώλεια βάρους.

Αυτοπεποίθηση στα ύψη

Η καλή στάση παράλληλα συμβάλλει στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, αφού καθώς ισιώνετε την πλάτη και τον κορμό σας, η σιλουέτα σας φαίνεται πιο λεπτή και ευθεία. Μάλιστα επιστημονική μελέτη έχει αποδείξει ότι τα άτομα που προσπαθούν να έχουν καλή στάση σώματος, αισθάνονται μεγαλύτερη σιγουριά και ασφάλεια για τον εαυτό τους. Η καλή στάση βελτιώνει επίσης την άνεση και την κινητικότητα. Καθώς στέκεστε όρθιοι ή κάθεστε διατηρώντας την καλή στάση του κορμού, οι μυς λειτουργούν ευκολότερα και πιο αποτελεσματικά. Αυτό σας χαρίζει μεγαλύτερη άνεση και μπορεί να σας βοηθήσει να κινηθείτε περισσότερο όλη την ημέρα.

*Πώς θα βελτιώσετε την στάση σας;

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσετε την στάση του σώματός σας είναι να σταθείτε μπροστά στο καθρέφτη και να εξασκηθείτε στην ευθυγράμμιση. Κεντράρετε το βάρος σας και στα δύο πόδια και επιμηκύνετε τη σπονδυλική σας στήλη έτσι ώστε να αισθανθείτε ότι το κεφάλι σας ανυψώνεται απαλά προς την οροφή. ή. Χαλαρώστε το λαιμό σας έτσι ώστε ο αυχένας να είναι μακρύς και κομψός. Στη συνέχεια, κεντράρετε το πηγούνι σας, ώστε το κεφάλι σας να μην βρίσκεται χαμηλά. Περιστρέψτε τους ώμους σας προς τα πίσω και προς τα κάτω για να ισιώσετε απαλά και να σηκώσετε την άνω πλάτη σας. Αφιερώστε ένα λεπτό για να χαλαρώσετε στη βελτιωμένη στάση σας και να κάνετε προσαρμογές, αλλά μην χαλαρώσετε. Εάν εξασκείτε την καλή σας στάση για περίπου τρία έως πέντε λεπτά την ημέρα, με την πάροδο του χρόνου θα συνειδητοποιήσετε ότι κάνετε φυσικές διορθώσεις καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας.

Καλή στάση και γυμναστική

Η τακτική άσκηση θα βοηθήσει στη βελτίωση του εύρους κίνησης στις αρθρώσεις σας και θα βοηθήσει τους μυς σας να κινηθούν πιο αποτελεσματικά. Η άσκηση μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να φτάσετε ή να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος για καλύτερη στάση του σώματος. Ορισμένες ασκήσεις ειδικότερα είναι καλές για την βελτίωση της καλής στάσης του σώματος. Τα μαθήματα yoga βελτιώνουν γενικά τη στάση του σώματος και περιλαμβάνουν ασκήσεις που προάγουν τη σωστή ευθυγράμμιση.