«Βόμβα» έριξε ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης αποκαλύπτοντας ότι τα ενεργά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη κυμαίνονται από 60.000 μέχρι 70.000.

Ωστόσο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «μπορεί να μαζευτεί η κατάσταση», ενώ για την εικόνα που ζούμε τώρα, τόνισε ότι διαφαινόταν πως θα φτάσει αυτή η μέρα καθώς «ήταν κάτι προβλέψιμο».

Ο κ. Σαρηγγιάνης σημείωσε ότι «είναι σημαντικό να πάρουμε πιο ενεργητικά μέτρα» και πρόσθεσε ότι η μεγαλύτερη ανοιχτή πληγή είναι το θέμα «των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς» που αποτελούν «πηγή σημαντικής μετάδοσης. Πρέπει να μειώσουμε το ιικό φορτίο στα λεωφορεία» επεσήμανε ο καθηγητής.

Όσον αφορά στα 60.000 με 70.000 ενεργά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας στο Open ανέφερε ότι «το λέω με βάση τα πρόσφατα rapid τεστ και σε αναγωγή με τον πληθυσμό» επαναλαμβάνοντας πως «πρέπει να παρθούν σκληρά μέτρα και να τα εφαρμόσουμε».

Η διασπορά από τους μαθητές είναι μικρή καθώς «το ποσοστό μετάδοσης στα σχολεία είναι 5%. Πρέπει όμως να μειωθεί και το ιικό φορτίο στις τάξεις» τόνισε.