Την ώρα που πληθαίνουν οι «φωνές» για ένα πιθανό lockdown στην Αττική μετά την έξαρση κρουσμάτων και ύστερα από το νέο αρνητικό ρεκόρ που σημειώθηκε χθες, με 542 νέες μολύνσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση την επόμενη εβδομάδα.

«Αυτή τη μάχη θα δώσουμε και θα επαναξιολογήσουμε την κατάσταση την επόμενη εβδομάδα» τόνισε σχετικά ο κ. Πέτσας.

Αναφερόμενος στις περιοχές της Ροδόπης και Λάρισας , ο κ. Πέτσας τόνισε ότι είναι κρίσιμη η κατάσταση στη βόρεια Ελλάδα. «Η Θεσσαλονίκη άρχισε να ανεβάζει τα κρούσματά της, είναι μία μεγάλη πηγή ανησυχίας για τον αριθμό των κρουσμάτων και τις αντοχές του ΕΣΥ».

Αναφορικά με την  Αττική, βλέπουμε, είπε,  μία αύξηση κρουσμάτων η οποία δεν είναι εκθετική όπως ήταν στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες .

«Δεν είμαστε κοντά σε lockdown στην Αττική»

«Στην Αττική δεν είμαστε κοντά σε lockdown» είπε ενώ σχετικά με την απαγόρευση εξόδου από την Αττική το Σαββατοκύριακο, είπε με νόημα ότι το θέμα των μετακινήσεων μεταξύ νομών μας απασχολεί εδώ και καιρό.

«Πρέπει να δούμε πως θα αποδώσουν τα μέτρα που πήραμε. Φαίνεται πως στην Κοζάνη και στην Καστοριά αποδίδουν. Αν χρειαστεί θα απαγορεύσουμε τις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

Αναφερόμενος στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως ο υπουργός Επικρατείας κάνει επαφές με τα κόμματα για το Πολυτεχνείο προκειμένου όπως είπε να μη γίνει  μεγάλη συνάθροιση αλλά οι εορτασμοί να γίνουν με συμβολική η παρουσία.