Τα επιδημιολογικά αποτελέσματα ως το τέλος της εβδομάδας ή την αρχή της επόμενης θα δείξουν τον δρόμο για την χαλάρωση του lockdown, σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στο MEGA, η Λοιμωξιολόγος και Μέλος της Επιτροπής για τον κοροναϊό, Ελένη Γιαμαρέλλου.

Ερωτηθείσα για το αν στο τέλος της εβδομάδας θα μπορούσε να γίνει μερική έστω χαλάρωση των μέτρων σημείωσε πως είναι νωρίς.

«Με απασχολεί πολύ το θέμα των σχολείων, πολλές δημοσιεύσεις στο εξωτερικό, είναι ότι τα παιδιά μαθαίνουν στην τηλεκπαίδευση, όμως το ψυχολογικό τους υπόστρωμα διαταράσσεται σιγά – σιγά. Μιλάμε για τα παιδιά του δημοτικού, η επιστροφή στο σχολείο θα τα βοηθήσει» τόνισε συγκεκριμένα για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων.

Σχολιάζοντας τα θύματα του ιού και τις εκατοντάδες νοσηλείες η κ. Γιαμαρέλλου στάθηκε στο εμβόλιο που είναι πλέον κοντά και στην πιστή τήρηση των μέτρων και μετά την έλευση του εμβολίου.

«Ασφαλώς έχουμε αρτιότητα στα στοιχεία μας» σημείωσε κατηγορηματικά για τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι λοιμωξιολόγοι που απαρτίζουν την επιτροπή του ΕΟΔΥ, προκειμένου να εισηγούνται κατά πώς πρέπει την πολιτεία.