Ο αρακάς είναι καλή πηγή πρωτεϊνών, υδατανθράκων, φυτικών ινών, σιδήρου, ψευδαργύρου, βιταμίνης C και θειαμίνης. Επιπλέον, όταν τον καταναλώνουμε μαγειρεμένο μάς τροφοδοτεί με μεγάλη ποσότητα φυλλικού οξέος. Έτσι, συμβάλλει στην υγεία των οστών, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης οστεοπόρωσης και καρδιαγγειακών νοσημάτων, ενώ παράλληλα ρίχνει τη χοληστερίνη, ελέγχει το σάκχαρο του αίματος, συνδέεται με την καταπολέμηση της υπέρτασης και των νεφρικών παθήσεων.

Ένας πρωτότυπος και έξτρα γευστικός τρόπος να απολαύσουμε τον αρακά είναι η παρακάτω συνταγή.

Υλικά για 6 μερίδες

1 σκελίδα σκόρδο

250 γρ. αρακάς

1/4 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.γ. κύμινο

1 κ.γ. δυόσμο

2 κ.γ. χυμός λεμονιού

λίγο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βάζουμε τον αρακά να βράσει, για περίπου 10′. Μόλις βράσει βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη, για μόνο 2′. Σε ένα μπλέντερ, λιώνουμε τον αρακά και τα υπόλοιπα υλικά σου μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Σερβίρουμε με λίγο πιπεράκι ή μία σταγόνα ελαιόλαδο πάνω σε μία φέτα ψωμί ολικής άλεσης.