Νέα επιδείνωση του καιρού περιμένουμε την Κυριακή το βράδυ με μια κακοκαιρία express, η οποία θα διαρκέσει περίπου 24 ώρες. Σε αυτό το χρονικό διάστημα όμως, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Πού θα βρέξει

Πιο αναλυτικά την Κυριακή η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και κατά διαστήματα τοπική συννεφιά στις περισσότερες περιοχές. Βροχές μέτριας έντασης αναμένονται στη Μακεδονία στα κεντροδυτικά τμήματα, στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες. Από εκεί και νοτιότερα μέχρι και την ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε ένα ψιλόβροχο τοπικά και τίποτα παραπάνω.

Ο καιρός στο Αιγαίο θα είναι με παροδική συννεφιά, μέχρι και το μεσημέρι, όπου δεν αποκλείεται να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά από τις Σποράδες και νοτιότερα, κυρίως στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο, πιθανόν και στις ανατολικές Κυκλάδες.

Στη δυτική Ελλάδα θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια, ωστόσο θα ξεκινήσουν βροχές από το απόγευμα στο Ιόνιο και αργά το βράδυ στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα θα έχουν κατά τόπους ένταση και θα μετακινηθούν ανατολικότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ισχυροί άνεμοι

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 15-18 βαθμούς κατά μέσο όρο στα ηπειρωτικά με τις μέγιστες τοπικά σε περιοχές της δυτικής Στερεάς και Πελοποννήσου, να προσεγγίζουν τους 20-21 βαθμούς Κελσίου. Στο Αιγαίο οι μέγιστες θα είναι κοντά στους 17-18 και με 20 στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι θα ξεκινήσουν σε εντάσεις 6-7 μποφόρ, αλλά θα ενισχυθούν με την έλευση της κακοκαιρίας και των φαινομένων το απόγευμα στα 8 μποφόρ. Νοτιάδες στο Αιγαίο 4-5 και 6 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια. Στο λεκανοπέδιο περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ψιλόβροχου. Η θερμοκρασία από 13-18, με νοτιοανατολικούς ανέμους στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 3-5 μποφόρ.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης περιμένουμε άλλη μια μέρα με εναλλαγές τοπικών βροχών και διαστήματα με ήλιο. Ωστόσο το πρωί στο Θερμαϊκό πιθανόν να σημειωθούν καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 10-15 και οι άνεμοι θα πνέουν σε νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ, το βράδυ θα ενισχυθούν στα 6-7.