Αυτήν την περίοδο που περνάμε περισσότερο χρόνο από ποτέ μέσα στο σπίτι, είναι μια καλή ευκαιρία να ανανεώσουμε τον χώρο μας και κατ’ επέκταση τη διάθεσή μας. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε µια µικρή περιουσία για να πετύχουμε το αισθητικό αποτέλεσµα που βλέπουμε στους εσωτερικούς χώρους στο Pinterest. Μερικές µικρές κινήσεις είναι αρκετές για να µετατρέψουν το σπίτι μας σε ένα ζεστό καταφύγιο.

*Κάνουμε τον καναπέ μας πιο άνετο

Αν έχουμε βαρεθεί τον καναπέ μας αλλά δεν σκοπεύουμε να αγοράσουμε άλλον, αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα εντυπωσιακό ριχτάρι, το οποίο θα κάνει τον καναπέ μας σαν καινούργιο και θα του χαρίσει μια «χουχουλιάρικη» αίσθηση. Δεδομένου ότι εκεί περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας, αξίζει να τον αναβαθμίσουμε.

*Προσθέτουμε προσωπικές πινελιές

Ένας χώρος είναι αυτόματα πιο ζεστός όταν φαίνεται ότι κάποιος ζει εκεί. Κρεμάμε φωτογραφίες από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές μας σε χαριτωμένα καδράκια, ώστε να δημιουργήσουμε μια οικεία αίσθηση και να φτιάχνει η διάθεσή μας κάθε φορά που τις κοιτάμε.

*Ξεφορτωνόμαστε καθετί περιττό

Ένας χώρος δεν μπορεί να είναι χαλαρωτικός αν είναι φορτωμένος με πράγματα τα οποία αποσπούν το μάτι. Ο στόχος μας δεν πρέπει να είναι ένα απολύτως μίνιμαλ αποτέλεσμα, αλλά το να απομακρύνουμε ό,τι δεν χρειαζόμαστε και να αφήσουμε τις επιφάνειες πιο καθαρές. Διαλέγουμε τα αντικείμενα που θέλουμε να φαίνονται και αποθηκεύουμε τα υπόλοιπα. Με αυτόν τον τρόπο, ο χώρος μας θα δείχνει πιο ανάλαφρος και ταυτόχρονα πιο περιποιημένος.

*Επιλέγουμε τον σωστό φωτισμό

Όταν νυχτώνει από τις 6 το απόγευμα, καταλήγουμε να περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας στο σπίτι με τεχνητό φωτισμό. Και ενώ το ψυχρό φως είναι ιδανικό για τους χώρους εργασίας, δεν έχει καμία θέση στο καθιστικό ή στην κρεβατοκάμαρά μας. Προτιμάμε λάμπες με θερμό φωτισμό, ο οποίος θα δημιουργήσει μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα στον χώρο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι experts της εσωτερικής διακόσμησης, οι Σκανδιναβοί, δίνουν μεγάλη σημασία στον φωτισμό. Ένα από τα αγαπημένα τους tips είναι να χρησιμοποιούν επιτραπέζια φωτιστικά και φωτιστικά δαπέδου αντί για φωτιστικά ταβανιού.

*Ανάβουμε τα κεριά

Τα αρωματικά κεριά δημιουργούν στη στιγμή μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα τόσο με το γλυκό φως τους όσο και με το άρωμά τους. Αν μάλιστα έχουμε τζάκι, μια υπέροχη ιδέα είναι να το διακοσμήσουμε με έναν δίσκο στον οποίο έχουμε τοποθετήσει κεριά. Έτσι, ακόμη και όταν δεν το χρησιμοποιούμε θα χαρίζει μια αίσθηση ζεστασιάς στον χώρο. Προσέχουμε όμως μην… παραχαλαρώσουμε και κοιμηθούμε με αναμμένα κεριά.

*Αξιοποιούμε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια

Τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια δεν χρειάζεται να διακοσμούν μόνο το δέντρο. Γεμίζουμε ένα βάζο με αυτά στο σαλόνι μας ή τα στολίζουμε πάνω στο κεφαλάρι του κρεβατιού μας.