Καταρχάς  να διευκρινίσουμε το εξής:  Επειδή δε μυρίζουμε πια το άρωμά μας, δε σημαίνει ότι δεν το μυρίζουν και οι άλλοι. Σημαίνει ότι το συνηθίσαμε και ότι μάλλον πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα καινούριο άρωμα, ώστε η όσφρησή μας να «ξεχάσει» το προηγούμενο. Ας δούμε ποια είναι τα λάθη που κάνουμε και δε διαρκεί το άρωμά μας.

Λάθος Νο1

Τρίβουμε τα χέρια μας

Όταν βάζουμε άρωμα στους καρπούς μας, δεν τους τρίβουμε μεταξύ τους. Κλασικό λάθος που αλλοιώνει την πυραμίδα του αρώματος, που αποτελείται από τις νότες κορυφής, της καρδιάς και της βάσης.

Λάθος Νο 2

Δεν το εφαρμόζουμε στα σωστά σημεία

Τα πιο συνηθισμένα σημεία που βάζουμε άρωμα είναι  πίσω από τα αυτιά ή τους καρπούς. Ομως, αυτό που δε γνωρίζουμε ίσως είναι ότι τα κοσμήματα που φοράμε ή το ρολόι μας, αλλά και ο ιδρώτας, αλλοιώνουν και εν τέλει εξαφανίζουν τις αρωματικές νότες.

Εναλλακτικά σημεία εφαρμογής του αρώματος: Στο εσωτερικό των μπράτσων αντί των καρπών. Εκεί το δέρμα εκεί είναι εξίσου ζεστό με τα σημεία των σφυγμών. Επίσης πίσω από τα γόνατα καθώς και στη βούρτσα που χτενίζουμε τα μαλλιά μας.

Λάθος Νο3

Το δέρμα μας είναι ξηρό

Όσο πιο καλά ενυδατωμένο είναι το δέρμα μας, τόσο περισσότερο διαρκεί το άρωμα. Ετσι μετά το ντους, απλώνουμε μία ενυδατική κρέμα σώματος, που θα σφραγίσει την υγρασία. Επιλέγουμε μία σύνθεση χωρίς άρωμα για να μην μπερδευτεί με το eau de toilette ή το eau de parfum μας. Όμως ιδανικά, εφαρμόζουμε την ενυδατική κρέμα σώματος από τη ίδια αρωματική σειρά. Ετσι η επιδερμίδα μας θα αναδίδει μία υπέροχη ευωδιά καθόλη τη διάρκεια της μέρας.

Λάθος Νο4

Αντί για άρωμα, χρησιμοποιούμε κολόνια

Η κολόνια εκ των πραγμάτων δεν είναι σχεδιασμένη για να διαρκεί πολύ. Αναδίδει φρεσκάδα για λίγη ώρα. Το eau de parfum είναι ο πιο πλούσιος τύπος σε αρωματικά έλαια, μετά έρχεται το eau de toilette και τελευταία η κολόνια ή το body mist.