Υλικά

Για 6-8 μερίδες

½ κιλό σπανάκι
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 κοφτές κουταλιές βούτυρο
7 κουταλιές αλεύρι
220 γρ. γάλα
5 αβγά
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Κόβετε το σπανάκι σε μικρά κομμάτια και το βάζετε να στραγγίσει για μία ώρα περίπου, αφού προσθέσετε αλάτι και πιπέρι.
2. Βάζετε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει, προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθεί τελείως. Προσθέτετε το γάλα ζεστό ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει μια τελείως λεία κρέμα και την κατεβάζετε από τη φωτιά.
3. Ρίχνετε μέσα τους κρόκους των αβγών που έχετε χτυπήσει ξεχωριστά από τα ασπράδια.
4. Χτυπάτε και τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το σπανάκι, αφού το στύψετε πολύ καλά. Προσθέτετε την μπεσαμέλ, το κρεμμύδι και τέλος τη μαρέγκα ανακατεύοντας προσεκτικά από κάτω προς τα πάνω.
5. Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος, ή μικρές στρογγυλές πυρίμαχες φόρμες και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Ψήνετε το σουφλέ σε προθερμασμένο, μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου. Σερβίρετε αμέσως.