Η Ellen DeGeneres, από τους πιο διάσημους ανθρώπους που μολύνθηκαν από τον νέο κοροναϊό, αποκάλυψε ένα σύμπτωμα της νόσου που δεν περίμενε και που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν. Η DeGeneres ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με τον κοροναϊό στις 16 Δεκεμβρίου, δημοσειεύοντας ένα βίντεο στο Twitter στο οποίο δηλώνει ότι «αισθάνεται 100% (καλά)». Στο βίντεο, μοιράστηκε επίσης ένα ιδιαίτερα ενοχλητικό σύμπτωμα, τον πόνο στην μέση.

«Ένα πράγμα που δεν γνωρίζετε για τον κοροναϊό είναι ο βασανιστικός πόνος στην μέση» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δεν ήξερα ότι είναι σύμπτωμα, αλλά μίλησα με κάποιους ανθρώπους και από ότι φαίνεται ισχύει» συνέχισε η DeGeneres.

Είναι ο πόνος στην μέση σύμπτωμα;

Μπορεί να είναι. Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) απαριθμεί γενικά τους πόνους των μυών και του σώματος ως συμπτώματα της covid-19, αλλά όχι συγκεκριμένα τον πόνο στην μέση.

Ωστόσο, ορισμένοι γιατροί έχουν παρατηρήσει τον πόνο στην πλάτη σε ορισμένους ασθενείς που έχουν βρεθεί θετικοί στον κοροναϊό. «Διαπιστώσαμε ότι η covid-19 μπορεί να εκδηλώνεται διαφορετικά και ο πόνος στην μέση μπορεί να είναι σύμπτωμα», αναφέρει η Δρ. Vidya Mony, επιδημιολόγος.

Τι υποστηρίζουν οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Harvard

Πρόσφατες μελέτες έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι ο πόνος στην μέση αποτελεί σύμπτωμα του κοροναϊού.

Μετά από μια ανασκόπηση περισσότερων από 1.000 ασθενών με κοροναϊό στην κλινική της Βοστώνης, οι ερευνητές του Harvard Medical School συνέταξαν μια νέα λίστα συμπτωμάτων, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Mayo Clinic Proceedings. Στην λίστα συμπεριλαμβάνεται ο πόνος στην μέση, μαζί με βήχα χωρίς πυρετό, ο πονόλαιμος, η διάρροια, το κοιλιακό άλγος, ο πονοκέφαλος, ο πόνος στο σώμα και η κόπωση.