Είναι διάσημες, πλούσιες και μπορούν να έχουν όποιο καλλυντικό θέλουν. Ωστόσο, ακόμη και οι celebrities επιλέγουν φυσικά συστατικά για την περιποίησή τους. Ας δούμε ποια είναι αυτά και πώς μπορούμε να τα εντάξουμε κι εμείς στη skincare ρουτίνα μας.

Τα φυσικά συστατικά περιποίησης που αγαπούν οι celebrities

-Ελαιόλαδο

«Είμαι αλλεργική σε πολλά πράγματα, οπότε μπορώ να χρησιμοποιώ προϊόντα με μόνο ένα συστατικό. Εχω ένα μεγάλο μπουκάλι ελαιόλαδο στον νιπτήρα μου, το οποίο βάζω στο πρόσωπό μου. Γενικά, βάζω λάδι παντού στο σώμα μου. Αγαπώ το λάδι καρύδας, το λάδι αργκάν και χρησιμοποιώ φυσικό λάδι από κουκούτσια σταφυλιού για την ενυδάτωση του προσώπου μου μετά το ντους», έχει δηλώσει η Έμμα Στόουν.

Tip: Εφαρμόζουμε κάθε βράδυ ελαιόλαδο στις φτέρνες μας και στη συνέχεια φοράμε κάλτσες. Το πρωί τα πόδια μας θα είναι εξαιρετικά απαλά.

-Μέλι

Με υψηλή περιεκτικότητα σε ιχνοστοιχεία, πρωτεΐνες, αμινοξέα, ένζυμα και βιταμίνες του συμπλέγματος B που δυναμώνουν την άμυνα της επιδερμίδας, το μέλι θεωρείται ένα από τα καλύτερα αντιβακτηριδιακά της φύσης και όχι μόνο, αφού χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια σε συνταγές ομορφιάς. Καταπολεμά τα βακτηρίδια στην επιφάνεια της επιδερμίδας και παράλληλα επιταχύνει την επούλωση των σημαδιών που αφήνουν τα σπυράκια.

Η Κένταλ Τζένερ αναμειγνύει μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα, μισό κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, προκειμένου να καταπολεμήσει την ακμή. «Το μέλι καταπραϋνει τους ερεθισμούς ενώ τα υπόλοιπα συστατικά μαραίνουν γρήγορα τα σπυράκια», εξηγεί.

Tip: Βάζουμε σε μία μπατονέτα λίγο μέλι και την περνάμε μεμονωμένα σε κάθε σπυράκι. Το αφήνουμε όσο περισσότερο μπορούμε προκειμένου να δράσει (ιδανικά το βράδυ) και έπειτα καθαρίζουμε το πρόσωπο με σαπούνι και χλιαρό νερό. Αποφεύγουμε να βάζουμε στο πρόσωπό μας μαγειρική σόδα και λεμόνι, καθώς μπορεί να είναι πολύ σκληρά για την επιδερμίδα μας.

-Λάδι καρύδας

Σήμα κατατεθέν της Τζίτζι Χαντίντ είναι τα λαμπερά ξανθά μαλλιά της. Από τότε που μπήκε δυναμικά στον χώρο του μόντελινγκ τα μαλλιά της έχουν μείνει λίγο πολύ τα ίδια: μακριά, μεταξένια και σε χρυσές αποχρώσεις. Μάλιστα, τα μαλλιά της δείχνουν το ίδιο υπέροχα είτε συμμετέχει σε κάποιο μεγάλο fashion show είτε κάνει βόλτες με φόρμα στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Το μυστικό της λοιπόν για απαλά μαλλιά δεν είναι άλλο από το λάδι καρύδας. Αντί, όμως, να το εφαρμόζει στα μαλλιά της και να το ξεπλένει μετά από μία ώρα, η Τζίτζι το αφήνει να δράσει έως και 3… ημέρες!

«Δεν επιτρέπεται να κάνω τίποτα στα μαλλιά μου, αφού ο στόχος μου είναι να τα κρατήσω υγιή. Όταν δεν έχω δουλειά, τους απλώνω λάδι καρύδας, τα πιάνω κότσο και δεν τα λούζω», έχει δηλώσει το μοντέλο. Όσον αφορά στο λούσιμο, η Τζίτζι Χαντίντ, μας συμβουλεύει να απλώσουμε πρώτα το σαμπουάν και μετά να βρέξουμε τα μαλλιά μας, γιατί διαφορετικά δε θα απομακρυνθεί η λιπαρότητα.

Tip: Απλώνουμε λάδι καρύδας στις άκρες των μαλλιών μας και τα λούζουμε την επόμενη ημέρα.

-Πάγος

Για να διατηρήσει νεανική την επιδερμίδα της η Κέιτ Μος βυθίζει το πρόσωπό της σε ένα νιπτήρα γεμάτο πάγο.

«Γεμίστε ένα νιπτήρα με πάγο, παγωμένο νερό και φέτες αγγουριού και κρατήστε το πρόσωπό σας μέσα για όση περισσότερη ώρα αντέχετε. Αμέσως θα μειώσει τα πρηξίματα και θα σφίξει το δέρμα σας», έχει δηλώσει η ίδια.

Tip: Φτιάχνουμε μια αυτοσχέδια κομπρέσα τοποθετώντας παγάκια μέσα σε ένα λεπτό βαμβακερό ύφασμα, π.χ. από ένα παλιό t-shirt. Την ακουμπάμε πάνω στο επίμαχο σημείο, για 3-5 λεπτά. Για να μειώσουμε τις «σακούλες» ή να κάνουμε σύσφιξη του περιγράμματος ή των διεσταλμένων πόρων, κάνουμε κυκλικές κινήσεις γύρω από το σαγόνι, το πηγούνι, το μέτωπο και τα μάγουλα.