Την πεποίθηση ότι οι άνθρωποι της εστίασης δεν βιάζονται να ξανά ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους εξέφρασε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνης Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι το αίτημα των επικεφαλής του κλάδου προς την κυβέρνηση ήταν «μη βιαστείτε να ανοίξετε».

«Δεν βιάζονται να ανοίξουν. Δεν θέλουν να ανοίξουν με λίγα τετραγωνικά, γιατί αυτό θα καταστήσει την λειτουργία τους ζημιογόνα. Θέλουν όταν ανοίξουν να είναι βέβαιοι ότι θα ανοίξουν και δεν θα ξανά κλείσουν. Η επίσημη άποψη από τους κλάδο αυτή ήταν» υπογράμμισε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ζήτημα της επαναλειτουργίας, του χειμερινού τουρισμού, κάνοντας λόγο για «κοινωνικό κανιβαλισμό».

«Μου έκανε η αρνητική εντύπωση η διάσταση που πήρε το ζήτημα στον Τύπο» είπε και συνέχισε: «Τι να πούμε σε αυτούς τους ανθρώπους (σ.σ. όσους απασχολούνται στον χειμερινό τουρισμό) να πάνε να πνιγούνε, να πεθάνουν, να μείνουνε άνεργοι; Έχουμε έναν κλάδο, τον χειμερινό τουρισμό, ο οποίος είναι ο μοναδικός κλάδος που δεν μπορεί να δουλέψει άλλη εποχή» πρόσθεσε.

Τόνισε, επί τούτου, ότι το πλάνο για την επαναλειτουργία του χειμερινού τουρισμού εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά «η προτεραιοποίηση γίνεται από την κυβέρνηση. Προσπαθούμε να κρατήσουμε βιώσιμους τους κλάδους που πλήττονται».

Λιανεμπόριο

Σχετικά με την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, ο κ. Γεωργιάδης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις τρεις πρώτες μέρες. «Οι πρώτες ημέρες μας δικαίωσαν. Και ο τζίρος είναι πολύ υψηλός και τα μέτρα ασφαλείας τηρούνται. Έκανα αρκετούς περιπάτους σε διάφορες περιοχές να δω αν τηρούνται τα μέτρα. Άπαντες φοράνε μάσκα. Είναι πολύ εντυπωσιακό. Είμαστε μια χώρα που η εφαρμογή της μάσκας ξεπερνάει το 90%. Και οι επιχειρηματίες τηρούν τα μέτρα».

Σχολές χορού

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του υπουργού, στην εκπομπή παρενέβη, η κ. Ελισάβετ Γεωργούδη, η οποία διαθέτει σχολή χορού και εξέφρασε στον Άδωνι Γεωργιάδη τα αιτήματα του κλάδου της.

«Ως εκπρόσωπος της κυβερνήσεως ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία. Τίποτα από αυτά δεν θα θέλαμε να έχει συμβεί. Δεν είμαι γιατρός, αλλά από αυτά που ακούω στις συνεδριάσεις με τους ειδικούς η άποψή τους είναι ότι η άθληση σε κλειστούς χώρους, και ο χορός έχει κάποια κίνηση και σωματική επαφή, ενέχει μεγάλο κίνδυνο διασποράς του ιού» ανέφερε.

Ορκωμοσία Μπάιντεν

Τέλος, σχολίασε την χθεσινή ορκωμοσία της κυβέρνησης Μπάιντεν.

«Ωραίο θέαμα η ορκωμοσία Μπάιντεν, καταπληκτική η Lady Gaga. Πάντα θαυμάζω την Αμερική για την αγάπη τους στον εθνικό ύμνο και στην σημαία τους. Αυτό εάν γινόταν αυτό εδώ θα έβγαιναν 100 αριστεροί και θα έβριζαν για την αναβίωση του εθνικισμού. Η επανεκκίνηση της Αμερικής είναι μια ελπιδοφόρα μέρα».