Σοκολάτες, λουλούδια, ένα απολαυστικό γεύμα και μερικά λεπτά χορού – είτε με τον σύντροφό μας είτε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα – αυτές είναι οι περισσότερες αναμνήσεις που έχουμε από την γιορτινή ημέρα του έρωτα, εκείνη του Αγίου Βαλεντίνου. Αλλά φέτος, η ημέρα της αγάπης μπορεί να φαίνεται κάπως.. διαφορετική.

Έρωτας VS πανδημίας

Είναι λογικό, σύμφωνα με τους ερευνητές, τόσο για τα ζευγάρια όσο και για τους singles να αισθανθούν πραγματικά συγκλονισμένοι στην σκέψη αυτής της ημέρας. Η πίεση της online κόπωσης, της εργασίας, του φόβου της ανεργίας, της διαχείρισης των σχέσεων όσο βρισκόμαστε όλοι κατ’οίκον, ο κίνδυνος της πανδημίας είναι μερικά που μπορεί να μας κρατήσουν μακρυά από την πιο ρομαντική μας εκδοχή.

Αυτή η ψυχική φθορά επιδρά όχι μόνο στο σώμα αλλά και στην διάθεσή μας, πράγμα που με την σειρά του θα επηρεάσει και τις σχέσεις. Επιπλέον οι περιορισμοί των μετακινήσεων τόσο για το φαγητό όσο και σε άλλες μορφές ψυχαγωγίας και διασκέδασης μπορεί να «σκοτεινιάσουν» το εύθυμο κλίμα της γιορτινής μέρας.

«Οι διακοπές και οι παραδόσεις προσφέρουν χαρά και ενσταλάζουν μια αίσθηση θετικής προσδοκίας. Αυτή η προσμονή ενθαρρύνει τον ενθουσιασμό και την επιθυμία. Βοηθά πραγματικά τη διάθεση και τη στάση μας σε περιόδους που πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση και τις δυσκολίες του εδώ και τώρα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Lawrence Lovell, σύμβουλος ψυχικής υγείας.

Μέτρα.. ρομαντισμού

Μερικοί τρόποι που θα μπορούσατε να δοκιμάσετε για να γιορτάσετε εναλλακτικά τον Άγιο Βαλεντίνο, ακόμα και μέσα στο lockdown, περιλαμβάνουν:

Μειώστε την πίεση

Εάν σχεδιάζετε κάτι ιδιαίτερο για την σημερινή ημέρα θα ήταν καλό να μην προσθέτει περισσότερο άγχος στην ήδη πιεσμένη καθημερινότητά σας. Δεν χρειάζεται να γιορτάζεις την σχέση σας με κάτι συμβατικό.

Αντ ‘αυτού, σκεφτείτε τρόπους να επενδύσετε στη σχέση σε καθημερινή βάση. Τι μπορείτε να κάνετε για να εκπλήξετε τον σύντροφό σας αύριο και την επόμενη μέρα;

«Σπάστε» την μονοτονία

Μην κάνετε κάτι αυτήν την ημέρα, που κάνετε συχνά αλλά μην ξεχνάτε ότι πρέπει να είναι κάτι δραστικό για να είναι διαφορετικό. Για παράδειγμα, εάν συνήθως τρώτε με το ταίρι σας ενώ βλέπετε την αγαπημένη σας σειρά, μπορείτε να δοκιμάσετε:

  • Να χορέψετε.
  • Να ανταλλάξετε σημειώματα αγάπης.
  • Να παίξετε μαζί ένα παιχνίδι.
  • Να προετοιμάσετε το μπάνιο για το ταίρι σας.
  • Να διακοσμήσετε τον χώρο, ώστε να χαλαρώσετε παρέα.

Το πιο σημαντικό μέρος της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου και άλλων ειδικών περιστάσεων ανάμεσα στο ζευγάρι, είναι να δώσετε την αδιαίρετη προσοχή σας στη στιγμή. Αυτό σημαίνει περισσότερη επαφή με τα μάτια, έκφραση της εκτίμησης και της ευγνωμοσύνης, εκδήλωσης της αγάπης.

Περπατήστε και συζητήστε

Όταν όλα τα υπόλοιπα είναι κλειστά, η βόλτα μαζί, φορώντας τις μάσκες σας, είναι ένας ενεργός τρόπος να έχετε μια ουσιαστική συνομιλία χωρίς την πίεση να προκληθεί ρομαντισμός. Μερικές ερωτήσεις που θα σας φέρουν πιο κοντά, περιλαμβάνουν:

  • Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που παρατηρήσατε στο ταίρι σας και αντίστροφα.
  • Τι σας προσέλκυσε πρώτη φορά στο σύντροφό σας;
  • Στο πρώτο ραντεβού τι σας ενθουσίασε περισσότερο;
  • Γιατί νιώσατε νευρικοί στο πρώτο σας ραντεβού;
  • Ποια είναι μια περίεργη οικεία στιγμή που δεν θα θέλατε να ξαναζήσετε, αλλά μπορείτε να γελάσετε τώρα όταν την σκέφτεστε;
  • Πώς άλλαξε ο σύντροφός σας όλο αυτό το διάστημα;