Το περπάτημα και η άσκηση έχουν οφέλη που ξεπερνούν τον τρόπο που αλλάζει την όψη του σώματος, για αυτό και πολλοί είναι οι άνθρωποι που περπατούν τόσο για να τονώσουν την διάθεσή τους ή να μειώσουν το στρες όσο και για να ενισχύσουν την φυσική τους κατάσταση.

Μπορεί το περπάτημα να ενισχύσει τη διάθεσή σας; Μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το άγχος της καθημερινότητας; Η απάντηση των ειδικών είναι ναι και μας δείχνουν τον τρόπο.

Απομακρυνθείτε από το στρες.. περπατώντας

Το περπάτημα μπορεί να συ΄βάλλει στην ανακούφιση του στρες, καθώς σας δίνει χρόνο να σκεφτείτε, καθώς και χρόνο για να ξεφύγετε από τους παράγοντες που το εντείνουν. Μάλιστα το να φεύγετε για λίγο από ένα αγχωτικό περιβάλλον, να μετακινείστε και να αναπνέετε καθαρό αέρα, αποτελεί φυσικό ανακουφιστικό κατά του άγχους.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, ακόμη και μια σύντομη περίοδος περπατήματος διάρκειας μόλις 10 λεπτών μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση σε νεαρούς ενήλικες σε σύγκριση με το να μην κάνουν τίποτα. Άλλοι τρόποι που μπορείτε να ανακουφίσετε το άγχος όσο περπατάτε, περιλαμβάνουν:

Συναισθηματική απόσταση

Την στιγμή που επιλέγεται να κάνετε ένα διάλειμμα για να περπατήσετε είναι σημαντικό να παίρνετε και συναισθηματική απόσταση από όλα όσα σας στρεσάρουν ή σας προβληματίζουν. Αφιερώστε αυτά τα λεπτά μόνο στην αναπνοή σας και την μετακίνηση που κάνει το σώμα σας.

Χαλαρώστε

Πολλοί άνθρωποι κουβαλούν μαζί τους το άγχος, έχοντας διαρκώς τους μυς του τεντωμένους. Μπαίνοντας στη σωστή στάση και φόρμα του περπατήματος, αποσυνδέετε αυτούς τους μύες και τους αφήνετε να δουλέψουν.

Για περαιτέρω χαλάρωση του ώμου και του λαιμού σας, δοκιμάστε να κάνετε μερικές περιστροφές προς τα μπροστά και προς τα πίσω ενώ περπατάτε και, στη συνέχεια, αφήστε τα χέρια σας να αιωρούνται ελεύθερα.

Επανασυνδεθείτε με το σώμα σας

Σκεφτείτε από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα πώς λειτουργεί το σώμα σας για να σας μεταφέρει. Μπορεί να δοκιμάσετε παράλληλα να εξασκηθείτε στις τεχνικές αναπνοής, όπως είναι οι βαθιές ανάσες.