Το απλό φυσικό μακιγιάζ μερικές φορές φαντάζει και το πιο δύσκολο, γιατί πρέπει να δείχνει αόρατο. Αφήνουμε λοιπόν  για λίγο στην άκρη τις έντονες σκιές και τα σκούρα κραγιόν και αποκτάμε αψεγάδιαστη όψη με λίγες κινήσεις. Ας δούμε πώς θα την αποκτήσουμε βήμα-βήμα.

Φυσικό μακιγιάζ: Η διαδικασία

  1. Ξεκινάμε απλώνοντας μία ενυδατική κρέμα με χρώμα. Επειτα τοποθετούμε τρεις-τέσσερις κουκίδες κονσίλερ κάτω από τα μάτια και στα πλαϊνά της μύτης για να σβήσουμε σκιές και κοκκινίλες. Το απλώνουμε είτε με την άκρη των δακτύλων, ιδανικά του μεσαίου ή του παράμεσου, είτε ένα πινέλο.
  2. Αν έχουμε σπυράκια ή κοκκινίλες, τα ταμπονάρουμε τοπικά με το κονσίλερ. Χρησιμοποιούμε ένα πολύ λεπτό πινέλο ώστε τα σημάδια να γίνουν αόρατα.
  3. Τονίζουμε τα φρύδια με ένα ειδικό τζελ με χρώμα (brow gel). Αν θέλουμε να διορθώσουμε το σχήμα τους, επιλέγουμε ένα μαλακό μολύβι με πολύ λεπτή μύτη. Η απόχρωσή του ιδανικά πρέπει να είναι έναν τόνο πιο ανοιχτή από το χρώμα των φρυδιών. Ετσι το αποτέλεσμα θα μοιάζει όσο το δυνατόν πιο κοντά στο φυσικό μας.
  4. Βάζουμε μαύρη ή καφέ μάσκαρα, για να φαίνονται πιο αμυγδαλωτά τα μάτια μας.
  5. Για να τονίσουμε τα ζυγωματικά μας απλώνουμε ακριβώς κάτω από αυτά το μπρόνζερ. Το απλώνουμε πάρα πολύ καλά ώστε να φαίνεται διακριτικά.
  6. Απλώνουμε ένα απαλό ρουζ, κατά προτίμηση κρεμώδες, σε απόχρωση που πλησιάζει τη φυσική μας.
  7. Τοποθετούμε ένα κρεμώδες highlighter στην εσωτερική γωνία των ματιών, στο πάνω μέρος των ζυγωματικών, στην καρδιά του άνω χείλους, στο κόκαλο της μύτης και των φρυδιών.
  8. Σειρά έχει ένα lip balm με χρώμα ή ένα lip gloss. Αν θέλουμε να φαίνονται πιο σαρκώδη τα χείλη μας, σχεδιάζουμε το περίγραμμά τους με ένα μολύβι σε nude απόχρωση. Στη συνέχεια, το σβήνουμε ελαφρώς με τον δείκτη.