Είστε παντρεμένοι από τότε που ακόμη είχαμε δραχμές, συζείτε τα τελευταία χρόνια ή απλώς έχετε περάσει (τρομακτικά) πολύ χρόνο κλεισμένοι στο ίδιο σπίτι λόγω καραντίνας. Όποια κι αν είναι η κατάσταση της σχέσης σας, ένα είναι το ζήτημα: έχει χαθεί ο ρομαντισμός. Προτού μπείτε στη διαδικασία να αποδεχτείτε ότι αυτή είναι πλέον η σχέση σας, να αναζητήσετε νέο ερωτικό παρτενέρ ή να χωρίσετε, δοκιμάστε τις παρακάτω συμβουλές.

*Ξεκινήστε από τον εαυτό σας

Προτού εστιάσετε στον σύντροφό σας, δώστε σημασία στον εαυτό σας. Αν νιώθετε εσείς ικανοποιημένοι, τότε είναι πιο πιθανό να έχετε και μια ικανοποιητική σχέση. Αναρωτηθείτε αν αντιμετωπίζετε ζητήματα, όπως άγχος και χαμηλή αυτοεκτίμηση, τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν και αν οι δεξιότητες επικοινωνίας σας σάς επιτρέπουν να ακούτε ενεργά τον σύντροφό σας.

*Προγραμματίστε μια διασκεδαστική δραστηριότητα μία φορά την εβδομάδα

Μια εύκολη μέθοδος για την αναζωπύρωση της φλόγας είναι να δοκιμάσετε κάτι νέο μαζί. Δεν χρειάζεται να δοκιμάσετε κάτι συναρπαστικό (άλλωστε η πανδημία δεν αφήνει τέτοια περιθώρια), αλλά ακόμη και το να ξεκινήσετε να μαγειρεύετε παρέα μπορεί να αυξήσει το πάθος. Ως αποτέλεσμα, θα μάθετε να συσχετίζετε τον ενθουσιασμό της νέας σας δραστηριότητας με τον σύντροφό σας.

*Δείτε παλιές σας φωτογραφίες

Δεδομένου ότι το τελευταίο διάστημα το πιο συναρπαστικό πράγμα που μπορεί να έχετε κάνει κάνει ως ζευγάρι είναι το να αγοράσετε λάδι τρούφας από το σουπερμάρκετ, μια καλή ιδέα είναι να ταξιδέψετε σε παλαιότερες, ευτυχισμένες σας στιγμές. Καθώς βλέπετε παλιές σας φωτογραφίες, μπορεί να αρχίσετε να θυμάστε όλα εκείνα που σας έκαναν να ερωτευτείτε εξαρχής τον σύντροφό σας.

*Κάντε πρωτότυπες ερωτήσεις

Οι νύχτες σας δεν είναι τόσο ιδιαίτερες εάν τις αφιερώνετε στη συζήτηση για τη δουλειά, την πολιτική ή τα καθημερινά πράγματα. Αντ’ αυτού, δοκιμάστε να κάνετε απροσδόκητες ερωτήσεις. Για παράδειγμα, ρωτήστε τι σκέφτεται ο σύντροφός σας (εκτός από τη δουλειά) προτού κοιμηθεί ή ποιο στοιχείο σε εσάς εκτιμά περισσότερο. Ακόμα και αστεία ερωτήματα όπως, «Τι υπερδύναμη θα ήθελες να έχεις;» μπορούν να λειτουργήσουν.

*Πείτε στον σύντροφό σας τις σας αρέσει σε αυτόν

Είναι τόσο απλό αλλά και ταυτόχρονα τόσο σημαντικό να δείχνετε ευγνωμοσύνη στον σύντροφό σας, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα του δείξετε ότι παρατηρείτε και εκτιμάτε τις προσπάθειές του. Μπορεί να εκτιμάτε την ψυχραιμία του, να αγαπάτε την αποφασιστικότητά του ή να βρίσκετε το χιούμορ του εξαιρετικό. Σε κάθε περίπτωση, να είστε συγκεκριμένοι με τις ποιότητες που εκτιμάτε περισσότερο σε αυτόν για να δείξετε ότι δίνετε ιδιαίτερη προσοχή. Τελικά, οι μικρές προσπάθειες για να δείξετε την αγάπη σας μπορούν να επαναφέρουν τον ρομαντισμό στη σχέση σας.

*Γιορτάστε ακόμη και τις μικρές επιτυχίες

Ειδικά σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε, είναι ακόμη πιο σημαντικό να γιορτάζουμε με κάθε ευκαιρία. Έτσι, φροντίστε να δείχνετε στον σύντροφό σας τον ενθουσιασμό σας για κάθε μικρό του επίτευγμα.