Ακόμα και η γύρη μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια μας. Η έλλειψη ύπνου και η κούραση, από την άλλη, συμπεριλαμβάνονται μαζί με άλλες αιτίες όπως η κληρονομικότητα, η κατακράταση, η λέπτυνση του δέρματος και η φωτογήρανση.

Που οφείλονται οι μαύροι κύκλοι;

Σχεδόν σε όλους τους ανθρώπους σχηματίζονται ανά περιόδους μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, οι οποίοι μπορεί να είναι και έντονοι ορισμένες φορές.

Εκτός της γήρανσης ή των αλλεργιών, οι μαύροι κύκλοι μπορεί να οφείλονται στην καταπόνηση των ματιών, τις ορμονικές αλλαγές, το κάπνισμα, την θέση ύπνου, κάποια δερματική ενόχληση ή και την έκθεση του προσώπου στον ήλιο δίχως αντηλιακή προστασία.

Η φροντίδα της επιδερμίδας γύρω από τα μάτια δεν απαιτεί πολλές ώρες ή ακριβά προϊόντα προστασίας. Μερικές γρήγορες «λύσεις», που μπορείτε να βρείτε και στο ντουλάπι σας, περιλαμβάνουν:

Το τσάι.. αλλιώς

Η καφεϊνή του μαύρου ή του πράσινου τσαγιού μπορεί να συμβάλλει στην στενότητα των αιμοφόρων αγγείων όπως και την μείωση του μπλε χρώματος. Μπορούν επιπλέον να σας βοηθήσουν μειώνοντας αισθητά το φούσκωμα.

Δοκιμάστε να κρατήσετε τα σακουλάκια αφού φτιάξετε το τσάι σας, να τα στήψετε καλά και έπειτα να τα αφήσετε για περίπου 15 λεπτά στο ψυγείο. Εφαρμόστε στην περιοχή με τους μαύρους κύκλους.

Απαλό μασάζ

Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, διαγράψτε ελαφρές πιέσεις με κυκλικές κινήσεις, καθώς το μασάζ συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία. Δοκιμάστε να κάνετε μασάζ στην περιοχή των μαύρων κύκλων μία φορά την ημέρα.

Ενυδάτωση

Οι μαύροι κύκλοι τείνουν να γίνονται πιο σκούροι, στην περίπτωση αφυδάτωσης. Για αυτό θα ήταν καλό να πίνετε συχνά νερό, πράγμα που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας σφριγηλό και λαμπερό. Επίσης θα ήταν καλό να περιορίσετε το αλάτι, προκειμένου να μειωθεί και η κατακράτηση.